Tražite li novi početak i otvaranje nove stranice u životu, gotovo je sigurno da ćete donijeti dobru odluku ako preselite u neku od skandinavskih zemalja. Naime, prema posljednjim istraživanjima, sjevernoeuropske zemlje pružaju najbolje uvjete za život na svijetu!

Indeks društvenog napretka za 2017. dao je odgovor na pitanje kakva je kvaliteta života u 128 svjetskih zemalja. Istraživanje je obuhvatilo 50 različitih indikatora, ali se zapravo svi mogu svesti na tri glavna: zadovoljavanje osnovnih ljudskih potreba, razinu blagostanja i mogućnosti.

Prema dobivenim rezultatima, ovo je 10 veličanstvenih!

10. Novi Zeland
U zemlju na drugom kraju svijeta zadnjih su godina odselili i mnogi Hrvati, s obzirom na to da se ovdje pružaju mnoge mogućnosti zaposlenja. Ovdje 100 posto ljudi posjeduje mobitele.

9. Australija
Daleko je, daleko, ali ako odete u Australiju, ne morate se brinuti o slobodi vjeroispovijesti i slobodi političkog izražavanja.



8. Švedska
Uza sve vrline koje možemo pripisati Švedskoj, Indeks je pokazao kako Šveđani imaju neke od najboljih cesta na svijetu, pa samim time i vrlo mali broj poginulih u prometu.

7. Nizozemska
Nizozemska je otvorena i liberalna zemlja u kojoj homofobija gotovo i ne postoji.

6. Kanada
Kanada je zemlja obrazovanih, a žene se ovdje u prosjeku školuju ukupno 16 godina.



5. Švicarska
Švicarska ima prekrasnu prirodu i dobre uvjete života koji utječu na blagostanje lokalnog stanovništva i visok plasman na ljestvici.

4. Norveška
Za zemlju na sjeveru Europe istaknuto je kako je jedna od najsigurnijih na svijetu.

3. Island
Ako na Islandu ima nečega napretek, to je onda sloboda izražavanja.



2. Finska
Finska je država za koju se često ističe kako se brine za svoje građane.

1. Danska
Najbolja zemlja za život u 2017. jest Danska! Pluseva ima koliko hoćete, pa nije ni čudo što bi se rijetki bunili da imaju priliku preseliti se u Kopenhagen.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju