Kina je ogromna, nevjerojatna i prepuna raznih čudesa. Krije toliko prirodnih čuda, povijesnih dragulja i futurističkih gradova, da nam nije lako bilo napraviti ovu listu!

Najveći ledeni i snježni festival u Harbinu

Održava se svake godine od 1963., u gradu na sjeveroistoku zemlje koji je po zimi često zaleđen. Ledene skulpture nalaze se diljem cijelog grada i pokazuju razne teme, od kineske umjetnosti do europskih bajki. Kome je dosta leda, može uživati i u skijalištima u blizini grada.

 

A photo posted by Metro (@metro.co.uk) on

Krstarenje rijekom Li

Jedan od najboljih izleta u Kini divan je i poetičan, a tura brodom, koja je moguća na 83 kilometra rijeke, ostaviti će vas bez daha. Ovo je najpopularnija atrakcija u regiji Guangxi i jedna od top atrakcija u zemlji.

 

A photo posted by @mybestplace on


Terase riže

Pokrajina Yuanyang, kroz koju protječe Crvena rijeka, svjetski je poznata po čudesnim terasama riže. Ovo područje se nalazi i pod zaštitom UNESCO-a, a i dan danas zadržalo je svoju autentičnost. Terase postoje već 1000 godina, a nalaze se 1800 metara iznad razine mora.

Šetnja kineskim zidom

Iako se nekad tvrdilo kako se zid vidi i iz svemira (nazovimo ovo urbanim mitom), ovo čudo arhitekture gradilo se stoljećima. Gradnja je započela u 7. stoljeću, a za vrijeme dinastije Ming (1368. do 1644.) zid je postao najveća vojna građevina na svijetu.

Kineski zid - 2 (Foto: Gulliver/Thinkstock)Posjeta romantičnom Huanglongu

Naziv ovog posebnog mjesta na hrvatskom znači "Žuti zmaj", nalazi se na planini Minshan i također je dio svjetske baštine. Uz razna prirodna čuda, najviše se ističu prirodni, raznobojni bazeni. Naravno, mir i meditaciju možete naći u obližnjim hramovima.

Huanlong (Foto: Gulliver/Thinkstock)Izlet u Hong Kong


Iako je prije dvadesetak godina pripojen tj. vraćen Kini, Hong Kong i dalje živi kao autonomna regija. Bučan, glasan i prepun raznih ponuda, privlači ljude iz cijelog svijeta. Popnite se na najviši neboder i gledajte grad, idite u šoping, jedite poput lokalaca ili uživajte u vodenim aktivnostima.

Hong Kong (Foto: Gulliver/Thinkstock)Istražite planinu Danxia


Ove čudesne stijene tj. njihove boje, rezultat su taloženja crvenog pijeska i mineralnih naslaga. Završni izgled stijenama daju vjetar i kiša, a s površinom većom od 400 kilometara, ove stijene djeluju kao ogromno slikarsko platno.

 

A photo posted by Excite (@topexcite) on