Ništa ne paše kao hladno pivo ljeti, kako ljudima – tako i komarcima. Prema rezultatima japanske studije, ljudi koji piju pivo privlačniji su krvopijama. Budući da su im mili voćni i cvjetni mirisi, craft pivo komarcima je dobitni listić. Čak je i jedno dovoljno da im postanemo slađi. Tajna je u ugljikovu dioksidu koji osjete na desetke metara, povećanoj razini etanola u znoju te višoj temperaturi tijela.

Darkeri su im slađi

Kad nosimo tamno, komarci nas bolje vide. Stoga želite li im biti neprimjetni, zaboravite na crno ili tamnije plavo. Bijele lanene košulje ili svjetlije majice bolji su izbor od darkerskih komada odjeće.

Čisto rublje, duga ljubav

Zaboravite li na dnevnu rutinu, bit ćete privlačniji krvopijama, koji se osobito vesele onima koji su zaboravili staviti dezić. Želite li im napakostiti (i napraviti uslugu supatnicima u tramvaju), ne dajte im da vas nanjuše. Spojevi koji se nalaze u znoju i urinu služe im kao alarm da je vrijeme ručka.

Poslastica na vidiku

Steroidi i toplina tijela komarcima su poput rođendanske torte pa se ne treba čuditi ako nakon večernjeg trčanja ili vježbanja na otvorenom kući stignete točkasti.      

Gdje ima dima…

Komarci stižu na roštilj posljednji, tek kad više nema dima i ekipa popije zasluženo pivo. Dim im „guši“ osjetila, što im otežava da nas pronađu. Ako ste negdje u prirodi gdje možete zapaliti vatru, korisno je ubaciti i bilje koje će ih otjerati, poput lavande, metvice, matičnjaka i kadulje.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju