Ako ste ikad željeli živjeti u Švicarskoj, ovo se čini dobrom prilikom. Ne samo da ćete vrijeme provoditi na svježem zraku, već ćete za to biti i bogato nagrađeni!

Švicarsko mjesto Albinen, smješten u u kantonu Valais, izgleda kao iz bajke. A ništa manje bajkovito ne zvuči ni da su gradske vlasti spremne platiti 25 tisuća franaka (160 tisuća kuna) ukoliko preselite ovdje. O ovom prijedlogu uskoro će se glasati, a izvjesno je kako će biti izglasan, s obzirom da je broj stanovnika pao na samo 240.

Prema prijedlogu, za svako dijete dobiva se dodatnih 10 tisuća franaka (65 tisuća kuna), pa sad računajte, da ako selite u Albinen s dvoje djece, novca vam barem u početku neće nedostajati. Razlog tomu je i činjenica da se nedavno zatvorila i škola u Albinenu, jer jednostavno više nema za koga raditi.No, kao i u svemu, i ovdje postoji kvaka. Morate biti mlađi od 45 godina, a pritom ste i dužni kupiti ili izgraditi dom u vrijednosti od najmanje 200 tisuća franaka. Dakle, novce ćete dobiti, ali za početak, morate i uložiti.

Također, kad jednom preselite, ovdje morate provesti barem 10 godina. Ukoliko iz nekog razloga odlučite otići prije, dužni ste vratiti novce. No, nekako nam se čini da kad već ovdje podignete dom, nećete imati namjeru ni potrebu emigrirati iz zemlje čokolade, satova i banaka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju