Kada se zaželi ukusne tjestenine s kremastim umakom, chef John okrene se svojem receptu na bazi svježeg sira ricotte i jaja.

Pjenjačom umuti sir s jajetom, doda sol i papar po želji, a onda sve pomiješa s nešto vruće vode u kojoj se kuhala tjestenina. Vruća voda razrijedi umak, ali i pomaže temperirati jaje, koje se nakon toga slobodno može pomiješati s kuhanom toplom tjesteninom bez bojazni da će žumanjak koagulirati.

Sastojci za umak:

  • 125 grama svježeg sira ricotte
  • 1 veliko jaje
  • korica 1 limuna
  • vruća voda
  • sol i papar po želji
  • 200 grama tjestenine po želji

Priprema:

  1. Stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  2. Za to vrijeme u posebnoj zdjeli mutite svježi sir ricottu, jaja, sol, papar i koricu jednog limuna.
  3. Razrijedite umak dvjema šefljama (zaimačama) tople vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  4. Razrijeđeni umak stavite po strani. Tjesteninu izvadite iz lonca otprilike minutu prije nego što biste trebali s obzirom na upute s pakiranja.
  5. Prebacite tjesteninu u tavu i pomiješajte je s pripremljenim umakom. Na srednje jakoj temperaturi miješajte sastojke dok se umak ne zgusne i savršeno ne sljubi s tjesteninom.
  6. U umak možete po potrebi dodati malo pesta. Poslužite toplo uz malo naribanog sira. Dobar tek.


U videu Food Wishesa na YouTubeu pogledajte kako chef John priprema kremasti umak za tjesteninu bez trunke vrhnja za kuhanje ili ulja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju