Kada se slažu popisi najljepših plaža Europe, na njima će se obično naći portugalski Carvoeiro, ružičasta plaža Elafonissi u Grčkoj ili pak Notre Dame u francuskom Porquerollesu. No postoje i brojne prekrasne plaže koje su nepravedno zapostavljene.

Es Trenc, Mallorca
Uz živu koja u termometru često dosegne brojku od 40 stupnjeva, nije ni čudno što ljudi iz svih krajeva svijeta hrle na otok Mallorcu. Ili je tako bilo prije pandemije koronavirusa. Ako vas put ponese ovamo, posjetite plažu Es Trenc. Do nje ne možete stići automobilom, ali vjerujte - itekako će vam se isplatiti. Prirodna obala zaštićena je od gradnje, a dva kilometra bijelih pješčanih plaža nježno se ljubi s morem. Svi koji požele hlad moći će ga naći u borovoj šumi, u kojoj su se nekad skrivali krijumčari.

Formentera, Ibiza
Zapadni Mediteran skriva mnoge ljepote, a jedna od njih zasigurno je otok Formentera. Često ga nazivaju malom sestrom otoka Ibize. Formentera je savršeno mjesto za opuštanje, ali i pravo mjesto za one koji traže malo žešću zabavu. Vrijedi posjetiti crvenu plažu Cala Saona, koja je raj za ronioce. A ako vam dosadi izležavanje na plaži, uvijek se možete uputiti brodicom na vožnju oko otoka.

Hrvatske plaže - 4 Putovanja 6 najljepših plaža Europe koje se nalaze u Hrvatskoj

Arrifana, Portugal
Tijekom godina valovi Atlantika načinili su prekrasne, duboko skrivene uvale u liticama Algarvea, i stvorili neke od najljepših plaža u Europi. Arrifana je relativno mala, svega pola kilometara, ali je raj za surfere. Ako ste surfer, svakako vam preporučujemo da posjetite uvale na sjevernom djelu kada to bude moguće. Više vas interesira miran odmor? Ne brinite se, tu su i ostaci maurskih ruševina te mali restorani koji poslužuju svježe ulovljene i pripremljene morske specijalitete.

Vouliagmeni, Atena
Nismo mogli izdvojiti samo jednu od mnogih prelijepih plaža koje okružuju Atenu pa smo izdvojili cijelu obalu. Na njoj ćete pronaći bezbroj skrivenih uvala na kojima ćete moći upijati grčko sunce. Samo sat vožnje zapadnije od Vouligmenija nalazi se prekrasna plaža Thymari. Rasplivajte se u savršeno mirnom moru, a zatim se okrijepite u jednom od mnogih restorana koji se nalaze duž obale.

Pinarello, Korzika
S dva kilometra bijelih pješčanih plaža koje oplakuju valovi, Pinarello na Korzici jedno je od onih mjesta s kojeg jednostavno ne želite otići. Plaža je okružena prekrasnom borovom šumom koja joj daje poseban miris.

Skagen Zanimljivosti Izbor koji ne prolazi bez Hrvatske: 10 najpopularnijih Instagram plaža na svijetu

Kelebekler Vadisi, Turska
U prijevodu dolina leptira, do koje se može doći brodom ili pješice po strmoj stazi. Ova uvala jedna je od najbolje čuvanih turskih tajni. Ime je dobila po tome što ju nastanjuje čak 60 vrsta rijetkih leptira koji su donedavno bili njezini jedini stanovnici. Ako ste jedan od onih koji više vole istraživati prirodu nego se kupati i sunčati - ova je uvala pravo mjesto za vas. A kad se umorite od istraživanja, možete se kratko brčnuti u Azurnom moru ili ispod dva mala vodopada.

Kynance Cove, Cornwall
Teško da bi vas netko mogao uvjeriti da na britanskom otoku postoji plaža koja uvelike podsjeća na karipske plaže, ali to je u potpunosti istina. Cornwall je bogat prelijepim plažama koje su okružene zelenilom, no posebno se ističe plaža Kynance Cove. Smještena je na poluotoku Lizard, a to područje proglašeno je područjem iznimne prirodne ljepote. Zlatne pješčane plaže okružene su predivnim zelenilom, bistrim plavetnilom i s puno špilja za istraživanje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju