Najstariji planinski masiv u Europi, Alpe, proteže se preko nevjerojatnih osam zemalja. Pogled na njih, prekrivenih snijegom, ne ostavlja nikog ravnodušnim, a kriju i brojna jezera, doline i šume. Naravno, tu su i brojna mjesta od kojih je teško odabrati najljepša, no ovaj put ipak nalazimo pet veličanstvenih...

Lauterbrunnen (Švicarska)

Ovo mjesto izvrsno je za planinare i zaljubljenike u prirodu, te pruža neke od najdojmljivijih vidika koje ćete ikad vidjeti. Ova slikovita dolina uključuje sedamdeset i dva različita slapa koje je najbolje vidjeti odozgo ili odozdo, s obzirom da postoje staze koje vode i gore i dolje. Idealan način za istraživanje sela je biciklom, ali naravno, ni pješice vam neće ništa nedostajati.

Saalbach (Austrija)

Ovo mjesto dio je i istoimenog skijališta, te je prepuno kuća za odmor, baš kao i hotela. Naravno, tu je i veliki spa centar koji gostima nudi mnoge različite tretmane. U Saalbachu se smjestila i bajkovita šuma, kao i veliki adrenalinski park. Također, i ovdje se, baš kao i u San Franciscu, nalazi most po nazivu – Golden Gate, dugačak 200 metara s kojeg puca panoramski pogled na planine.

Fusine (Italija)

Smješten u talijanskim Alpama, Fusine u Valromani ima mnogo planinskih staza i mjesta za opuštanje. Ovo malo selo poznato je po gornjim i donjim jezerima. Laghi di Fusine smješteni su u parku prirode od 45 hektara. U ovom dijelu sjeverne Italije ima mnogo prirodnih izvora koji dolaze iz vode koja se filtrira kroz okolne planine i ulijeva u jezera, a kad jednom vidite ovu prirodu, neće vam biti lako otići.

Oberstdorf (Njemačka)

U ovom selu, pruža vam se mogućnost odlaska gondolom do vrha Fellhorn, odakle puca pogled na dobar dio Njemačke. Selo je okruženo visokim planinama, uključujući ogroman glečer i mnoštvo staza za planinarenje ili skijanje. Također možete posjetiti muzej o alpskoj kulturi, čisto ako vam dosade zimske radosti, da se prebacite i na kulturu.

Murren (Švicarska)

Smješteno na nadmorskoj visini od 1630 metara, ovo malo švicarsko selo postalo je poznato po svojim spektakularnim pogledima i skijaškim stazama tijekom zimskih mjeseci. Restoran Piz Gloria u Schilthornu vidi se u filmu o Jamesu Bondu iz 1969., „U službi njezina veličanstva“. Interaktivnu izložbu Bond World 007 možete posjetiti unutra. U selu Mürren nema automobila, ali do njega se može doći žičarom ili vlakom.

Dvije odlične ponude zbog kojih ćete ovo zimovanje htjeti provesti na Vlašiću Hotel Blanca Resort&Spa - 4 Hotel Blanca Resort&Spa - 3 Hotel Blanca Resort&Spa - 2 +3 Hotel Pahuljica - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju