Kamo na izlet, a da nije predaleko, da ima sadržaja za svačiji interes ponešto i da se tamo možete zaputiti u svako godišnje doba i biti sigurni da ćete naći kvalitetnu ponudu mogućnosti za aktivan odmor? Karlovačku županiju i sve njezine okuse, mirise i prizore nadopunjuju lokacije i sadržaji kroz koje možete istražiti županiju i pritom se dobro zabaviti i aktivirati.

Uz smijeh niz rijeku

Karlovačka županija najpoznatija je po četiri rijeke, a upravo su one zaslužne za razne riječne avanture za kojima mnogi posjetitelji ovog područja posežu. Osim što su odlično osvježenje za kupanje u vrućim ljetnim danima, kroz njihove se sedrene barijere često prolazi raznim vozilima poput čamaca, kanua i kajaka, a rafting, kanuing i kayaking nezaobilazne su riječne avanture na koje se morate odvažiti ako ste zaljubljenik u takve aktivnosti. Trebate li ideju za proslavu rođendana, team building ili kakvo drugo druženje, zasladite ga zabavom niz rijeke. Više informacija o tim aktivnostima pogledajte ovdje.

Mjesto gdje je najbolje prijevozno sredstvo bicikl

Primjer krajolika u kojem svatko uživa istražujući ga, na koji god način to bilo, jest Karlovačka županija. No prekrasne šume, brežuljci, ravne i strme ceste, rijeke i potoci Karlovačke županije utisnut će vam se u sjećanje posebno, ako ih istražite biciklom. Npr. istraživanje Rakovice, jedne od najpoželjnijih destinacija kontinentalne Hrvatske, idealno je na dva kotača. Svježi šumski zrak ispunjavat će vam pluća putem do Nacionalnog parka Plitvičkih jezera, a zavojite ceste kroz šumu biti svjedok vašoj pravoj maloj avanturi. Osim što se u posjet Nacionalnom parku i vodeničarskom naselju Rastoke možete zaputiti biciklom, možete odabrati i neku od službenih biciklističkih ruta.

U društvu plemenitih životinja

Ako se želite maknuti od rutine i svakodnevice te odmoriti oči od ekrana i „pasti“ ih na zelenim livadama, obožavate životinje i želite uživati u društvu smirenih i plemenitih životinja, onda je Karlovačka županija pravi odabir. Tamo se kriju konjički klubovi i rančevi koji nude škole jahanja za različite uzraste, rekreativno jahanje u terapijske svrhe, terensko jahanje livadama i perivojima uz instruktora, dnevne jahačke izlete itd. Spremite adekvatnu odjeću i obuću i zaputite se u otkrivanje prostranih livada i polja te skrivenih bisera nedaleko od Karlovca i Zagreba. Popis svih rančeva u Karlovačkoj županiji i konjičkih klubova te njihove kontakte potražite na službenoj web-stranici Karlovačke županije – River Adventure.

Još adrenalinskih načina za zabavu

Osim svega nabrojenog, potražiti možete još doze adrenalina. Brza vožnja quadovima pored rijeka i zelenih prostranstava, paintball u srcu prirode ili streličarstvo idealne su prilike za zabavni dan u području Karlovačke županije. Šume oko Korane i Slunjčice, prostori uz Baraćeve špilje i zelena dolina Mrežnice čekaju na vas. Više o ovim sportovima pronađite ovdje.

Karlovačka županija destinacija je za koju prvo spakirati morate sportsku opremu, a zatim sve ostalo. Još ako odlučite odsjesti u nekome od zanimljivih kampova, vaše iskustvo Karlovačke županije bit će potpuno.  

Divlja ljepota: Talijanski raj za kupanje koji ima jedan veliki "ali" Saturnia Saturnia - 1 Saturnia - 2 +2 Saturnia - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju