Dubrovačke gradske zidine su jedan od najmonumentalnijih fortifikacijskih spomenika u Hrvatskoj i Europi i jedan od najposjećenijih mjesta u gradu sv. Vlahe. Doći u Dubrovnik, a ne popeti se na zidine u užoj jezgri grada, bila bi prava šteta.

U 2022. godini cijene ulaznica za dubrovačke gradske zidine poskupjele su za 50 kuna. Odrasle osobe sada trebaju platiti 250 kuna umjesto prijašnjih 200 kuna, a djeca i mladi (od 7 do 18 godina) i studenti 100 kuna umjesto prijašnjih 50 kuna.

Ulaznica za dubrovačke gradske zidine obuhvaća i slobodan ulaz na tvrđavu Lovrijenac koja, iako je odvojena, pripada ovom obrambenom sustavu.

Svi žitelji Dubrovačko-neretvanske županije imaju besplatan ulaz na dubrovačke gradske zidine uz predočenje osobne iskaznice. Besplatan ulaz imaju i članovi Društva prijatelja dubrovačke starine, turistički vodiči i voditelji turističkih skupina.

Ostatak punoljetnih hrvatskih državljana mogu ostvariti značajan popust pri kupnji ulaznice u visini od 150 kuna te platiti 100 umjesto 250 kuna.

Dubrovnik iz zraka Dubrovnik iz zraka (Foto: Shutterstock)

Da bi odrasli punoljetni hrvatski državljani ostvarili popust za ulazak na dubrovačke gradske zidine potrebno je poslati e-mail na gradske zidine barem 24 sata prije posjeta zajedno s vlastitim imenom, prezimenom i željenim datumom posjeta. U kratkom vremenu dobit ćete odgovor s odobrenim popustom koji je važno sačuvati i pokazati na blagajni prilikom kupnje ulaznice.

Valja napomenuti da hrvatski državljani mogu ostvariti popust na kupnju ulaznica za dubrovačke gradske zidine do 1.7. 2022. godine. Kako nas upozoravaju u Društvu prijatelja dubrovačke starine tu uštedu nije moguće ostvariti u ljetnim mjesecima kada je najveća potražnja za ovom turističkom atrakcijom. Također, još uvijek nije poznato hoće li uštedu na ovaj način moguće ostvariti nakon ljetnih mjeseci.

Pravo na sniženu cijelu ulaznice od 100 kuna tijekom cijele godine imaju novinari, vojnici Hrvatske vojske, policajci i invalidi.

Više o cijenama ulaznica i dubrovačkim gradskim zidinama otkrijte na stranicama Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Za prave zaljubljenike u prirodu: 5 dubrovačkih lokacija koje još niste posjetili Dubrovnik - 1 Dubrovnik - 2 Dubrovnik - 3 +1 Sokol kula

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju