Jedna od najuzbudljivijih planinarskih ruta na svijetu i želja svih ovisnika o adrenalinu nalazi se, nažalost nama na drugom kraju planete, u američkom Nacionalnom parku Zion, a riječ je o stazi Angels Landing. Ova staza ponos je Nacionalnog parka, a ide vrlo uskom, visokom stijenom koja se izdiže iznad kanjona. Najviši vrh je na 1763 metra.Posljednji kilometar staze prelazi se preko vrlo uskog kamenog grebena za što je potrebna potpora, a postavljeni su lanci za koje se morate držati. Nije dozvoljeno stajanje na rubu ili penjanje po kišovitom vremenu ili za jakih vjetrova. Tako ova staza ne privlači previše penjača. No, pogled s nje je više nego impresivan. Već potkraj staze kanjon Zion se vidi u oba smjera, a još jedna znamenitost parka, planina Great White Throne, djeluje kao da na nju možete skočiti.

Zanimljiva priča prati i nastanak imena i staze. Dok su istraživali kanjon početkom 20. stoljeća, četvorica americanaca, F. Fisher, V Fischer, E. Bingham, C. Hirshi, pogledali su prema monolitu te komentirali kako se samo anđeo ondje može spustiti. Tako je i stijena postala Angels Landing.

Ovu stazu dugu 8 kilometara možete prepješačiti u nekih 5 sati. Strm uspon olakšava dobro održavana staza. Upravitelji parka preporučuju da se planinarenje započne ujutro, a ukoliko se krene kasnije popodne, treba se paziti da se sa staze spusti prije mraka.

Najbolje ju je prepješačiti od proljeća do jeseni, iako je moguće i za suhih zima.