Piramide

Kada vam netko spomene piramide, Meksiko zasigurno nije prva država koja vam padne na pamet. No unatoč tome, meksičke piramide su jednako interesantne i intrigantne poput onih egipatskih.

Šareni gradovi
Meksiko je prepun slatkih pituresknih gradića. Prekrasne šarene zgrade i trgovine prepune suvenira, doslovno će vas dovesti do cviljenja od oduševljenja. Tako na primjer maleni grad Cholula ima čak 365 crkvi!

Planine
Meksiko ima puno pustinja s onim kaktusima koje svako malo vidite u filmovima, no ima i svega ostalog. Tako ćete u području oko grada Oaxaca pronaći ćete baš „seksi“ planine. Skriven među planinama je vodopad Hierve El Agua kojim teče voda iz dubina vapnenačkih planina, a pravo je remek djelo prirode.


Planinski gradovi
U planinskom predjelu, koji se proteže duž središnjeg Meksika, pronaći ćete maleni grad San Cristobal. Žene odjevene u tradicionalnu odjeću koje šeću između pastelnih kuća - ovdje su normalna pojava. Pravi mamac za turiste.

Pećine
Država Yucatan ima tisuće „rupa“ poznatih kao Cenotes. Ove pećine nastale su erozijom vapnenastih stijena, i onda ispunjene vodom iz podzemnih izvora. Što je tu posebno? Ovdje vam se pruža mogućnost plivanja u savršeno bistroj i čistoj izvorskoj vodi kakvu ćete rijetko gdje imati prilike vidjeti.

Džungla
Još jedna stvar koja se ne povezuje s Meksikom – džungla. Ali ozbiljno, Meksiko je prepun veličanstvenih džungli s biljkama i životinjama kojih nema gotovo nigdje drugdje na svijetu.


Plaže
I na kraju ono po čemu je Meksiko najpoznatiji – odmah nakon tekile. Možda ste čuli za Cancun, Cabo San Lucas, Acapulco i Puerto Vallarta, mjesta na kojima bi svi voljeli ispijati koktele za vrijeme odmora. No, jeste li čuli za Akumal, Bonfil, Xph Ha? To su neotkrivene plaže na kojima nećete naići na gužvu i moći savršeno uživati u svom odmoru u netaknutoj prirodi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju