Sudeći prema Guinnessovoj knjizi rekorda, u kategoriji „najstariji hotel na svijetu“, slavodobitnik se nalazi u japanskoj Hayakawi, a osnovan je nevjerojatne - 705. godine!

Hotel Keiunkan Inn izgrađen je na mjestu gdje se susreću rijeke Hayakawa i Yukawa, a predstavlja najstarije toplice na svijetu.

長浜 慶雲館S prelijepim pogledom na planine i rijeke, zadržao je svoj tradicionalni izgled, a tokom svog postojanja promijenio je 52 vlasnika. To i nije pretjerano puno, obzirom da postoji više od - tisuću godina!

長浜 慶雲館
Sudeći prema Trip Advisoru, ovaj hotel nudi savršen smještaj, izvrsnu hranu i udoban konak, a ocjena gotovo da nikada nije ispod četvorke. Ovo je zasigurno rezultat duge tradicije i iskustva u hotelijerstvu.

Garden of Keiunkan, stone lantern and camellia
Hotel se sastoji od 35 apartmana uređenih u japanskom minimalističkom stilu. Cijena smještaja je oko 269 američkih dolara na noć, a u cijenu je uračunata i upotreba brojnih bazena s termalnom vodom koja izvire nedaleko hotela, pa cijena i nije toliko visoka.

R0015806
Hrana je odlična, te ispunjava svačije želje. Ovdje nema švedskog stola, već vam se hrana donosi u sobu i poslužuje po sljedovima. Hrana je bazirana na lokalno uzgojenim namirnicama - ribi i povrću.

هل تصدقون؟ فندق Nisiyama Onsen Keiunkan في اليابان عمره 1309 سنوات بني عام 705 وتديره العائلة نفسها منذ 52 جيلا

Jedina stvar koja bi vas mogla začuditi je ta što većina zaposlenika zapravo ni ne zna da rade u najstarijem hotelu na svijetu. No, kao da je bitno...

R0015837
Unatoč tome, ljubaznost i usluga su na vrhuncu te bi mnogi hoteli mogli od Keiunkan Inna ponešto i naučiti. Ako ste lovac na rekorde, znate gdje vam je putovati!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju