Sastojci za lazanje iz duboke tave:
2 deblje kriške slanine narezane na kockice
450 grama mljevenog mesa po želji
170 grama tjestenine za lazanje
1 luk nasjeckan na komadiće
2 češnja češnjaka
300 grama umaka od rajčice
300 grama nasjeckanog pelata
100 ml vode
1 čajna žličica čili praha
1 čajna žličica origana
100 grama sira ricotta
50 grama sira mozzarella
50 grama svježeg bosiljka
sol i papar po želji

Priprema:
1. U dubokoj tavi propirjajte komadiće slanine oko 3 minute dok ne potamne i ispuste masnoće.

2. Na masnoći od slanine pirjajte mljeveno meso dok ne dobije tamno smeđu boju. Za to će vam biti potrebno otprilike pet minuta. Posolite i popaprite.

3. Mesu dodajte luk i češnjak narezan na kockice dok ne postanu prozirni. Ulijte umak, pelate i vodu, a na vrh stavite razlomljene komadiće tjestenine za lazanje.

4. Začinite jelo sušenim origanom i čili prahom, poklopite tavu, pa pustite da se sve tjestenina kuha u umaku na umjerenoj temperaturi oko 15 minuta.

5. U jelo umješajte ricottu, po vrhu stavite ploške mozzarelle i svježi bosiljak, pa pustite da se termički obrađuje još pet minuta dok se sir ne rastopi.

6. Poslužite toplo sa salatom po želji. Dobar tek! Isprobajte i ovaj recept za tjesteninu sa rajčicom i sirom koji se priprema samo u jednom loncu.

U videu pogledajte kako napraviti sočne mesne lazanje u samo jednoj dubljoj tavi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju