Sastojci za krumpirov gulaš za 4 osobe:
750 grama krumpira
1 do dvije paprike
1 veća glavica luka
1 češanj češnjaka
3-4 žlice ulja
malo octa
sol i papar po želji
1 do 2 žlice slatke mljevene paprike
½ vezice nasjeckanog peršina
1 lovorov list
1 dcl kiselog vrhnja
1 litra goveđeg temeljca
malo mljevenog kumina i usitnjenog mažurana

Priprema:
1. U većem loncu zagrijte ulje, pa na njemu prepržite luk i češnjak narezan na komadiće.

2. Dodajte im mljevenu papriku, pa sve zajedno zalijte octom i goveđim temeljcem koji ste samostalno napravili ili ste ga dobili od kocke za goveđu juhu.

Ako ne jedite ništa životinjskog porijekla, u ćoravi gulaš možete dodati i povrtni temeljac koji će jelu dati nježniji okus.

3. Kada temeljac zakuha, u njega dodajte očišćeni krumpir narezan na veće kocke. Sve začinite solju, paprom, kuminom, mažuranom, peršinom i lovorovim listom.

4. Gulaš kuhajte na laganoj vatri oko pola sata, odnosno dok se krumpir ne skuha do kraja.

5. Pred kraj kuhanja u gulaš dodajte glatko izmiješano kiselo vrhnje.

6. Gulaš od krumpira poslužite s dodatnim kiselim vrhnjem i nasjeckanim peršinom. Dobar tek!