Ne možete se odlučiti biste li radije pojeli tjesteninu s umakom ili cheeseburger? Ne morate razbijati glavu, već napravite crossover dvaju popularnih jela.

Cheeseburger tjestenina obuhvaća klasične okuse poput sira, mljevenog junećeg mesa, rajčicu, ali i pokoji zanimljiv dodatak.

Sastojci za cheeseburger tjesteninu:

800 grama pelata
500 ml mlijeka
450 grama mljevene junetine
400 grama sušene tjestenine
400 grama naribanog sira
350 ml mesnog temeljca
60 grama brašna
60 grama maslaca
2-3 mlada luka
2 čajne žličice mljevene gorušice
1 žlica umaka Worcestershire
sol i papar po želji
zelena salata za ukrašavanje
kiseli krastavac za ukrašavanje

Slika nije dostupna Hrana i piće Recept koji je pogledalo više od 10 milijuna ljudi: Zapečena feta s rajčicama i tjesteninom

Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju.

2. U velikom loncu prepirjajte junetinu dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno oko pet do sedam minuta.

3. Uklonite mljeveno meso iz lonca pa u njemu rastopite maslac.

4. U rastopljeni maslac dodajte brašno i dobro promiješajte dok ne nestanu sve grudice.

5. Postupno dodajte mlijeko i mesni temeljac uz stalno miješanje dok se umak ne počne zgušnjavati.

6. Začinite s gorušicom i umakom Worcestershire.

Kremasta tjestenina Hrana i piće Iz jednog lonca: Recept za najkremastiju tjesteninu bez grama sira i maslaca

7. Ubacite pasatu i mljeveno meso i kuhajte sve zajedno na laganoj temperaturi oko pet minuta da se okusi sljube.

8. Posolite i popaprite po želji.

9. Dodajte kuhanu tjesteninu i narezani mladi luk i sve dobro promiješajte.

10. Ubacite naribani sir i pustite da se rastopi i sljubi s ostalim sastojcima.

11. Poslužite s komadićima kiselog krastavca i trakicama svježe salate. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju