Neki recepti iziskuju mnogo truda i vremena, a drugi se lako pripremaju u svega nekoliko minuta i od tek nekoliko sastojaka poput ovih čokoladnih banana s dodatkom kikirikija.

Riječ je o vrlo laganom receptu koji baš svatko može napraviti. Najteži dio? Čekanje da se čokolada stisne u ledenici.

Čokolada i banana savršen su par.
Kada se tome pridruži okus kikirikija, dobiva se opasno dobra kombinacija koja podsjeća na zdravu verziju popularnih čokoladica poput Snickersa.

Limoncello tiramisu Hrana i piće Limoncello tiramisu: Recept za još jednostavniju verziju finog talijanskog deserta

Sastojci:
1 banana
4 žlice maslaca od kikirikija
150 grama čokolade
50 grama kikirikija

Priprema:
1. Ogulite bananu i prerežite je na manje dijelove – polovice, trećine ili četvrtine. U svaki komad ugurajte čačkalicu ili štapić za ražnjiće.

2. Preko jedne strane banane premažite maslac od kikirikija, a potom tu stranu umočite u sitno nasjeckani kikiriki.

3. Otopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici ili na pari pa banane umočite u čokoladu.

Fritule - 4 Hrana i piće Tajne savršenih fritula: Česte pogreške zbog kojih nam ne uspijevaju kako bismo htjeli

4. Ostatak kikirikija možete posipati po čokoladnom preljevu ako želite.

5. Položite banane na papir za pečenje pa stavite da se čokolada stisne u ledenicu na 10 minuta, ili 20-ak minuta u hladnjak. Dobar tek!

Savjet plus:
Umjesto maslaca od kikirikija možete se poslužiti i onim od badema, lješnjaka ili indijskih oraščića, a banane možete sljubiti i s drugim orašastim voćem po želji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju