Pandesal je klasično filipinsko pecivo koje se u ovoj azijskoj zemlji obično jede za doručak ili kao međuobrok. Peciva imaju mekanu unutrašnjost te ih karakterizira lagano slatkasti okus. Često se koriste za pripremu sendviča.

Nije ih teško napraviti niti u vlastitom domu, a za pripremu – od tijesta do pečenja u pećnici – bit će vam potrebno otprilike dva sata. Za pečenje samih peciva, pak, trebat ćete tek 13 do 15 minuta.

Sastojci za pandesal peciva:

  • 400 grama brašna
  • 250 ml toplog mlijeka
  • 40 grama svježih krušnih mrvica
  • 4 žlice šećera
  • 2 žlice rastopljenog maslaca
  • 1,5 žlica instant suhog kvasca
  • 1 jaje
  • ½ čajne žličice soli

Hot cross buns Hrana i piće Recept za slatka uskrsna peciva toliko fina da ih nećete moći prestati jesti

Priprema pandesal peciva:

  1. Pomiješajte brašno, šećer i sol u zdjeli.
  2. Dodajte toplo mlijeko, jaje i rastopljeni maslac. Miješajte dok ne povežete sastojke.
  3. Dodajte instant suhi kvasac u smjesu pa izradite tijesto. Mijesite oko šest do osam minuta dok ne dobijete glatku kuglu.
  4. Stavite tijesto u lagano namašćenu zdjelu, pokrijte s krpom i pustite da mu se udvostruči volumen.
  5. Udarite“ tijesto da splasne i podijelite na dva jednaka dijela.
  6. Svaki dio razvaljate na duguljasti oblik te podijelite na šest jednakih dijelova.
  7. Od svakog dijela oblikujte pecivo, pa ih uvaljajte u svježe krušne mrvice i stavite na lim za pečene.
  8. Pustite da se „dižu“ na toplom mjestu dok im se ne udvostruči volumen.
  9. Stavite peći peciva u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 13 do 15 minuta dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
  10. Poslužite topla peciva s dodacima po želji. Dobar tek!

  Četiri vrste kruha koje jedu najdugovječniji i najzdraviji ljudi na svijetu +0 Kruh

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju