Granita je talijanski desert koji se priprema od vode, šećera i različitih voćnih okusa koji se smrzavaju u zamrzivaču prije posluživanja.

Na Siciliji je u ljetno vrijeme iznimno popularna granita od dinje koja se vrlo lako pretvara u piće ako se zapričate sa zanimljivim sugovornikom.

Finu verziju granite od dinje s Punkuferom je podijelila i Alica Bjeli Duduković, koja objavljuje recepte i na Instagramu pod imenom @okruglica79.

Sorbet Hrana i piće 5 minuta posla: Recept za jednostavan, ali prefin ledeni desert

Sastojci:
1 dinja od oko 800 g
2 žlice svježih listića mente
šalica vode (1,5 dl)
šalica šećera (1,5 dl)
sok 1 limuna

Priprema:
1. Pomiješajte vodu i šećer i pustite da prokuha na štednjaku oko tri minute. U potpunosti ohladite tekućinu.

2. Dinju ogulite, očistite koštice i narežite na manje kocke. U blenderu pretvorite dinju u pire zajedno s listićima mente i sokom jednog iscijeđenog limuna.

Torta bez pečenja s limunom Hrana i piće Samo 5 sastojaka! Brza torta bez pečenja koja je savršena za ljeto

3. Pomiješajte dinju s ohlađenim šećernim sirupom. Prebacite smjesu u lim za pečenje veličine 20 x 20 centimetra i stavite u zamrzivač na dva sata.

4. Izvadite ohlađenu granitu nakon dva sata iz zamrzivača i pomiješate sadržaj.

5. Ponavljajte postupak svakih pola sata sveukupno četiri puta da se stvore kristalići leda.

6. Granita je spremna za posluživanje. Dobar tek!

Još inspiracija i recepata za fine deserte pronađite na Instagram profilu Alice Bjeli Duduković @okruglica79.

Granita od dinje Granita od dinje (Foto: Alica Bjeli Duduković / Instagram profil @okruglica79)