Jagode i torta od sira savršen su par. Donosimo vam recept za slasni cheesecake s jagodama koji se ne peče, a ako imate dobar blender, pripremiti ga možete u svega 15 minuta.

Sastojci za podlogu:

  • 200 grama čajnih keksa
  • 100 grama otopljenog maslaca
  • 2 žlice šećera

Sastojci za kremu cheesecakea s jagodama:

  • 450 grama sirnog namaza
  • 200 grama svježih jagoda
  • 200 grama vrhnja za šlag
  • 150 grama šećera
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Slika nije dostupna Hrana i piće Trik s kojim svježe jagode neće početi truliti u hladnjaku odmah nakon kupovine

Priprema cheesecakea s jagodama:

  1. Usitnite čajne kekse u prah, pomiješajte sa šećerom i rastopljenim maslacem. Dobivenu smjesu utisnite u okrugli lim za pečenje. Stavite u hladnjak da se stisne na oko sat vremena.
  2. Istucite vrhnje u šlag.
  3. Napravite nadjev u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća od tanko narezanih jagoda, sirnog namaza, šećera i ekstrakta vanilije.
  4. Ručno umiješajte vrhnje za šlag u ostatak nadjeva i prelijte preko ohlađene podloge od keksa.
  5. Stavite na hlađenje u hladnjak preko noći.
  6. Poslužite uz svježe nasjeckane jagode. Dobar tek!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju