Kava obiluje polifenolima koji imaju antioksidacijsko djelovanje na ljudski organizam. Njegova blagodat na ljudski organizam dodatno se može produbiti ako mu dodate neke neobične, ali vrlo vrijedne dodatke.

Umjesto (puno) šećera, vrhnja i mlijeka, njegov okus transformirajte uz pomoć tri ljekovita začina.

Slika nije dostupna Hrana i piće Smućkajte shakerato za 5 minuta: Recept za kremastu ljetnu kavu bez mlijeka

Cimet

Cimet daje bilo kojem piću ili jelu prekrasnu aromu te slatkasti okus bez dodavanja grama šećera. Nosi sa sobom i neke vrijedne pogodnosti za zdravlje jer obiluje antioksidantima koji djeluju protuupalno.

Đumbir

Đumbir smanjuje upale u tijelu, napuhanost i vjetrove te poboljšava probavu. Neki koriste ovaj ljekoviti gomolj i protiv mučnina. Đumbir u prahu čest je dodatak začinskih mješavina koje se stavljaju u kavu u velikim coffee lancima uoči božićno-novogodišnjih praznika.

Slika nije dostupna Hrana i piće Novi trend: Hoćemo li uskoro piti kavu s oblakom od šećera?

Kurkuma

Od kurkume se može napraviti sjajno zlatno mlijeko, ali se i dodati u prvu jutarnju kavu. Ovaj začin zlaćane boje sadrži antiupalni sastojak kurkumin te je moćan saveznik u borbi s brojnim upalama, a pogotovo u probavnom sustavu. Iznenađujuće, okus kurkume u malim količinama se sjajno slaže s crnom kavom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju