Putovanja

Najbrži vlak na svijetu: "Kinezi" brži i od Formule 1!

3.2.2017
Najbrži vlak na svijetu - 4

Karta za ovaj vlak stoji 80 yuana, što odgovara jednakom iznosu u kunama. Vožnja traje tek 7, 8 minuta, a za to vrijeme prevalit ćete 30 kilometara. Vagoni su udobni i dovoljno prostrani, a prema riječima putnika "truckanje" se osjeti minimalno.

5 stvari koje morate napraviti u Kuala Lumpuru

3.2.2017
Kuala Lumpur

Masivni neboderi, veliki šoping centri te kultura posvećena tehnologiji čine ovaj grad rajem na zemlji za sve trendsetere, ali i one koji to žele postati.

"Goreg proljeća nije bilo u 20 godina, super da sam ja sada tu"

1.2.2017
Život na australskoj farmi - 4

Divovski noj mi je jeo iz ruke. Hranila sam malog kozlića na bočicu. Kupila vunu s ograde. Brala naranče i limune. Skakali smo po trampolinu poput djece. Trčali poljem.

Valentinovo uz more: Provedite vikend u Trogiru

2.2.2017
Trogir - 5

Trogir je jedan od onih gradova koji će vas oduševiti na prvu i kojem ćete se uvijek rado vraćati. Ovaj grad kao da postoji oduvijek.

Najočuvaniji u Europi! 3 stvari koje niste znali o Kopačkom ritu

2.2.2017
Kopački rit

Zbog predrasuda da su prljava i izvor bolesti, močvarna su područja godinama bila devastirana iako je riječ o najproduktivnijim ekosustavima na planetu i treba ih zaštititi.

Pametni kuferi: 16 idealnih izuma za najveće putnike

2.2.2017
Manja prtljaga u avionima !? (Foto: Thinkstock) - 4

Delsey Pluggage nema što nema. Aplikacija za automatsko mjerenje težine, obavijest kada bude ukrcan na avion, punjač za mobitel, osvjetljenje, otključavate otiskom prsta...

Maškare, ča mogu maškare: Idemo na karneval

1.2.2017
Karneval u Rijeci - 2

Riječki karneval svake godine posjeti oko 10 tisuća sudionika i čak 10 puta više gledatelja. I ove će se godine karneval sastojati od dva glavna događaja: Dječje (18. veljače) i Međunarodne karnevalske povorke (26. veljače).

Dubrovnik, Venecija... Ni Barcelona ne želi turiste

1.2.2017
Barcelona - 3

Zakon ne dozvoljava izgradnju novih hotela i licenciranje privatnih iznajmljivača, a ideja je da se provodi sve dok se broj turista u gradu ne smanji.

Nemate što čekati: Posjetite zemlju osmijeha, zlatnih hramova i cigareta od anisa

24.1.2017
Burma - 9

Burma je posebna zemlja, možda vas potakne da neke stvari preispitate, stavite u drugu perspektivu ili vas potakne da iskoristite sve što život pruža i cijenite svaku sitnicu, prekrasnu prirodu, a možda vas poput mene, između ostalog, potakne da počnete razmišljati da preselite tamo u mirovini ili upišete školu za motore...

Turisti ih obožavaju: 22 najzanimljivija i jedinstvena kvarta u Europi

31.1.2017
Södermalm, Stockholm, Švedska

Business Insider prenio je koja 22 kvarta u Europi će ove godine biti na listi nezaobilaznih. Barem prema mišljenju blogera Adama Goffmana i Emily Ray.

punkufer.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice punkufer.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice punkufer.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se