Europa i svijet

"Goreg proljeća nije bilo u 20 godina, super da sam ja sada tu"

1.2.2017
Život na australskoj farmi - 4

Divovski noj mi je jeo iz ruke. Hranila sam malog kozlića na bočicu. Kupila vunu s ograde. Brala naranče i limune. Skakali smo po trampolinu poput djece. Trčali poljem.

Dubrovnik, Venecija... Ni Barcelona ne želi turiste

1.2.2017
Barcelona - 3

Zakon ne dozvoljava izgradnju novih hotela i licenciranje privatnih iznajmljivača, a ideja je da se provodi sve dok se broj turista u gradu ne smanji.

Nemate što čekati: Posjetite zemlju osmijeha, zlatnih hramova i cigareta od anisa

24.1.2017
Burma - 9

Burma je posebna zemlja, možda vas potakne da neke stvari preispitate, stavite u drugu perspektivu ili vas potakne da iskoristite sve što život pruža i cijenite svaku sitnicu, prekrasnu prirodu, a možda vas poput mene, između ostalog, potakne da počnete razmišljati da preselite tamo u mirovini ili upišete školu za motore...

Turisti ih obožavaju: 22 najzanimljivija i jedinstvena kvarta u Europi

31.1.2017
Södermalm, Stockholm, Švedska

Business Insider prenio je koja 22 kvarta u Europi će ove godine biti na listi nezaobilaznih. Barem prema mišljenju blogera Adama Goffmana i Emily Ray.

Sovjetsko odlagalište praznih boca votke danas je prekrasna zaštićena plaža

30.1.2017
Ruska staklena plaža - 2

Dok je služila kao odlagalište, plaža je bila opasna i nitko nije, zbog oštrih komada razbijenog stakla, mogao njome prošetati. Sada je pod zaštitom i izuzetno je popularna, pa se ljeti ljudi dolaze kupati, a i zimi je atraktivna zbog blještećih šarenih kamenčića u snijegu.

Megaprojekt nakon 128 godina: 15-godišnja rekonstrukcija Eiffelovog tornja

30.1.2017
Eiffelov toranj

Prethodna velika rekonstrukcija odvijala se 1981. kada je cilj bio smanjiti težinu tornja za 1000 tona. Naime, tijekom vremena u tornju je otvoren restoran koji je dodao na težini pa je to utjecalo na strukturne deformacije. I tada su se renovirali liftovi, stube i radilo se na poboljšanju sigurnosti.

Azori - rajsko utočište: "Unatoč strahu, bila sam sretna što sam iskusila ljepotu i moć prirode"

27.1.2017
Azori - 10

Ponta Delgada vrvi street art djelima, što gradu daje živahnosti. Tamo (još) ne postoji glam turizam. Fasade nisu skupocjene, restorani i barovi nisu luksuzni. Svaka kuća ima svoga sveca i svoj grafit, a svaki ugostiteljski objekt odličnu hranu i uslugu. Oni gađaju srž, a ne korice knjige.

Muzej koji izlaže baš sve "umjetnike": Talente traže na tržnicama, rasprodajama, u garažama

23.1.2017
Lucy u polju s cvijećem

Muzej svoje izloške nabavlja na tržnicama, rasprodajama, u antikvarnicama, gotovo svugdje gdje postoji nešto dovoljno ružno i neobično što bi se moglo izložiti.

Hoćemo li uskoro putovnice moći baciti u smeće?

25.1.2017
Putovnica

Skeneri koji provjeravaju cijelo tijelo stavljeni su na aerodrome u Londonu i Manchesteru, što je naišlo na bijes mnogobrojnih udruga za zaštitu ljudskih prava.

Najgostoljubivija zemlja svijeta u kojoj su ljubazni svi, pa čak i strojevi

26.1.2017
Okinawa

Kad prilazite taksiju, vozač vam već otvara vrata. Kada ulazite u restoran ili trgovinu, osoblje vam se klanja, a kada ju napuštate klanjaju se dok im ne izađete iz vidokruga.

punkufer.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice punkufer.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice punkufer.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se