Britanski online časopis Telegraph, koji ima milijunsko čitateljstvo, naveo je preporuke kamo na odmor u nadolazećim mjesecima. Među 20 veličanstvenih mjesta, u kojima su i Čile, Španjolska, Novi Zeland, Peru, SAD i drugi, na 14. se mjestu našla i Hrvatska, točnije Pula.

Pa evo što su o Puli napisali Britanci. "Amfiteatar u Puli bio je šesti najveći u Rimskome Carstvu, jedan od najočuvanijih na svijetu i glavni je mamac za turiste ovog živahnog grada na južnom vrhu hrvatske regije Istra.



Iako ima stjenovitu obalu koja vas poziva da uskočite u Jadransko more, Pula ne bi trebala biti vaš odabir za odlazak na more. Ako želite odmor na plaži, radije odite u Rovinj, Poreč ili susjednu Sloveniju. Ipak, umjesto toga uronite u raskoši rimskog i habsburškog razdoblja i krenite s istraživanjem Istre, njene gastronomske i vinogradarske ponude koja je nalik toskanskoj".

Novinar Telegrapha spomenuo je amfiteatar kao mjesto odličnih ljetnih koncerata, ali i Svjetleće divove Pule, impresivne osvjetljene kranove u brodogradilištu, kao još jednu stvar koja se isplati vidjeti.

Od srpnja British Airways uvodi direktan let s londonskog Heathrowa prema Puli, a letit će dvaput tjedno.

Ovo su ostale lokacije na Telegraphovoj listi:

Čile
Kanada
Chandigarh, Indija
Granada, Španjolska
Hadrianov zid, Engleska
Novi Zeland
Kopenhagen, Danska
New Orleans, Memphis, SAD
Ulaan Baatar, Mongolija
Peru
Urras, Francuska
Nacionalni park Hossa, Finska
Rusija
Bermuda
Wittenburg, Njemačka
San Francisco, SAD
Oman
Lech, Austrija
Liuwa, Zambija

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju