Jedna od najvažnijih stvari kod putovanja je odabir dobrog hotela. Kriteriji za odabir su svakakvi, od cijene, izgleda, hrane, lokacije, pa sve do nekih drugih posebnosti kao što je nekima primjerice bitno da hotel ima Halal certifikat. Mi smo pronašli jedan hotel koji ima sve to, i povrh svega nudi vam mogućnost da na jedan dan postanete astronaut ili tajni agent MI5.

Smješten u jednom od najbogatijih gradova na svijetu, Zurichu, Kameha Grand Hotel je zaista nešto posebno. Ovo je dobar primjer koji pokazuje kako je sve u dobroj priči, a upravo u Kamehi riječ i značenje 'hotel' prelaze na jednu drugu razinu. Ovdje ćete već po dolasku u hotel vidjeti kako je ovo mjesto na kojem su savršeno uklopljeni elementi Švicarske u dizajn interijera. Iznad recepcije vise ogromna metalna zvona koja simboliziraju poznate švicarske krave, dok je tik do recepcije velika stijena s prikazom mehanizma jednog od najpoznatijih satova na svijetu: švicarskog sata, simbola timskog rada u hotelu i Šivicarske kao jedne od najtočnijih i najpedantnijih država.

Sobe su u ovom hotelu koncipirane tako da se kupaona nalazi u samom središtu prostorije te se velikim kliznim, 'čokoladnim' vratima može spojiti i odvojiti od ostatka prostorija, dok je minibar dizajniran tako da nalikuje velikom i masivnom trezoru. Sve je u detaljima.



Ono što nas je posebice intrigiralo je činjenica kako ovaj hotel skriva 11 tematski uređenih apartmana koji, svaki za sebe, imaju svoju priču.

Poželite li biti astronaut i otputovati na neki drugi planet, odaberite apartman imena 'Space Suite' koji je dizajniran od strane umjetnika Michaela Najjara, a u kojem možete spavati na lebdećem krevetu i opuštati se u futuristički dizajniranom namještaju.

Osim 'Space Sutea', tu su još 'Diva suite', apartman u kojem je sve podređeno ženama, u živim bojama i mnoštvom simpatičnih detalja koje će usrećiti svaku ženu, baš kao i 'Serenity suite', apartman u kojem prevladavaju minimalističke linije, a koji u sebi sadrži sve što vam je potrebno za opuštanje uma. Damama su posvećena još dva tematski uređena aprtmana, a to su luksuzno uređeni 'Princess suite' te romantični i zavodljivi 'Burlesque sute'.

No, da ne bi bilo kako je ovdje sve samo za žene, tako i muškarci imaju svoje tematski uređene apartmane. 'Gentelmens suite' je san svakog ozbiljnog muškarca jer se u samoj sobi nalazi poker stol kao i mnoštvo drugih detalja i izbora pića baš po odabiru nekog tajnog agenta, a za one okrenute sportu i aktivnom življenju tu je 'Workout suite' obogaćen brojnim spravama za vježbanje. Za sve kreativne umove na raspolaganju je i 'Ghostwriter suite' koji će u vama pobuditi dovoljno inspiracije da na pravoj starinskoj pisaćoj mašini napišete svoju vlastitu knjigu.

Kameha Grand Hotel nije hotel za svaki džep jer ćete noćenje platiti od 1500 kuna na dalje, no, poželite pobjeći od stvarnosti i za to ste spremni izdvojiti koju kunu više, ovo je idealni odabir, jer ovo je zaista hotel dostojan pravih kraljeva.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju