Zaboravite naručivanje nekog industrijskog, dosadnog pića s kojim ne možete fulati. Kad ste već u Rimu, ponašajte se kao Rimljanin. Odnosno, kad ste na Filipinima, pijte zmijsko vino!

Meksiko

Kad ste u zemlji sombrera, priuštite si pulque. Radi se o starom aztečkom piću, koje je čuveno i zbog nutritivnih vrijednosti. Kao i tekila, dobiva se od agave, a ako kojim slučajem dođete u priliku probati ga, iskoristite tu mogućnost.

Litva

Litvanci obožavaju i ponose se medicom. Dobro, ovo piće dosta je često i kod nas, tako da nam nije novo. Radi se samo o tome da su Litvanci rakiju od meda doveli do savršenstva, s obzirom na činjenicu da je piju već doslovno tisuću godina.



Brazil

Da nam je otići do Copacabane, zavalili bi se u kafić i naručili jednu caipirinhu. Ona se radi od cachace, limeta i šećera, a iako je slatka, nemojte pretjerati pa nakon nekoliko caipirinha bauljati ulicama Ria…

Turska

U Turskoj domaćini najviše uživaju u bozi, popularnom bezalkoholnom piću koje se radi od kukuruza, kvasca, šećera i vode. Žućkaste je boje i potpuno drukčijeg okusa od bilo čega što ste pili prije, ali vas upozoravamo da ni s njom ne pretjerujete, s obzirom na to da je vrlo kalorična.

Ukrajina

Naravno, kao i njihovi susjedi Rusi i Ukrajinci su potpuno ludi za votkom. Turisti koji su je probali kunu se da je tamo najbolja na svijetu, a posebno hvale onu s dodacima meda i crvene paprike!



Portugal

Portugalci se uz fado opuštaju pijuckajući sangriju. Ona se spravlja od vina, voća i biljaka, a njena je prednost što je lagana, nema puno alkohola i idealna je za ubijanje ljetnih vrućina.

Danska

Naravno, ovdje se pije pivo, ali ne bilo koje, nego Tuborg Julebyrg božićno pivo. Svake godine ono se stavlja u prodaju u isto vrijeme, prvog petka u studenom. Nekad je izlazilo istog datuma, ali bi ljudi u tom slučaju sutradan mamurni dolazili na posao, pa je za svekoliko pivsko veselje odabran petak.

Italija

U zemlji gastronomije najbolje je uživati u nekom dobrom vinskom okusu. Izbora je i više nego treba, tako da se možete opustiti uz neki dobar prošek, chianti, montepulciano… Divna stvar kod Talijana je što svaka regija ima svoje vino, tako da je pogreška pri odabiru gotovo nemoguća!

Španjolska

Hah, Španjolci uživaju u pomalo neobičnom piću carajillu. Obično se pije nakon ukusne i obilne večere, a radi se o kombinaciji kave s brendijem ili rumom. Bojimo se samo da vas ovo piće može potjerati na wc i prije vremena…

Filipini

Za ovo treba imati i hrabrosti, ali vjerujemo da kad probate, neće vam biti žao. Filipinci, naime, uživaju u zmijskom vinu. Cijela zmija (pokojna, naravno) stavi se u teglu s rižinim vinom i tako stoji mjesecima. Okusi zmije i vina se međusobno prožmu, a rezultat je vino kakvo zaista nikad niste pili…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju