U našem videu pogledajte kako smo napravili salatu od koje već od prvih kadrova rastu zazubice. 

RECEPT - CAPRESE S MARINIRANOM PILETINOM I AVOKADOM

Marinada:
60 ml balzamičnog octa
2 žlice maslinova ulja
2 žličice smeđeg šećera
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica sušenog bosiljka
1 žličica soli

Sastojci za salatu:
1 pileća prsa bez kože i kosti
6 listova kristalke
2 šake miješane sitne salate
1 avokado
2 šalice cherry rajčica
125g Galbani mozzarelle
10 listića svježeg bosiljka
sol i papar po želji

Caprese s piletinom i avokadom - 3 Caprese s piletinom i avokadom - 3 (Foto: Tibor Marochini)

Priprema:
1. Sve sastojke za marinadu stavite u zdjelicu i dobro promiješajte kako bi se sjedinili. Prsa razrežite napola kako bi dobili tanje odreske pa ih prelijte s pola marinade te ostavite tako barem pola sata. Drugu polovicu čuvajte za dressing.

2. Dok se meso marinira, cherry rajčice narežite na polovice, a mozzarellu na kockice te ih pomiješajte zajedno.

3. Meso ispecite na vrućoj tavi tako da ga malo češće okrećete kako marinada ne bi zagorjela. Mora dobiti tamnosmeđu boju, no ne crnu. Boju gotove piletine pogledajte u našem videu.

4. Piletinu potom narežite na trakice i krenite u slaganje salate.

Caprese s piletinom i avokadom - 4 Caprese s piletinom i avokadom - 4 (Foto: Tibor Marochini)

5. Na dno zdjele ili tanjura stavite usitnjene listove kristal salate, na nju u jednu četvrtinu stavite cherry rajčice i mozzarellu, u drugu piletinu narezanu na trakice, u treću tanko narezani avokado, a u četvrtu sitnu miješanu salatu.

6. Natrgajte listiće bosiljka i ukrasite cijelu salatu te sve prelijte ostatkom marinade. Uživajte u vašoj novoj najdražoj salati!

 

Advertisement

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju