OPG Privitelio Nino, Vina Istria, Vina Dobravac, Vina Dešković i Vina Bordon dobitnici su priznanja za najbolja vina autohtonih sorti Istre na dodjeli odličja za "Svijet malvazija", koja se održala uoči 24. međunarodne izložbe Vinistra.

Odličja su se dodjelila vinima, rakijama i uljima, a za zrele i svježe malvazije dodjelila se oznaka IQ – Istarska kvaliteta za malvaziju. Za svježu Malvaziju oznaku su dobili Benvenuti, Brčić, Capo, Cattunar, Damjanić, Dešković, Fakin, Geržinić, Kozlović, Legović, Matošević, Medea, Novacco, Peršurić M.,Pilato, Ravalico, Sirotić, Terzolo, Tomaz, Trapan, Vina Zigante, Vivoda, Zigante d.o.o, a za zrelu Bruno Trapan.



Ukupno je ocijenjeno 553 uzoraka vina, ulja i rakija te je dodijeljeno preko 200 zlatnih, srebrnih i brončanih medalja te diploma.

Izložba Vinistra održava se ovog vikenda u sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Riječ je o izložbi vina i vinarske opreme. Od 1994. godine izložba se tradicionalno održava u Poreču. Cilj je Vinistre povećanje kvalitete istarskih vina, promocija vinske kulture i afirmacija vina u Istri i šire. Izložba se sastoji od izlagačkog i ocjenjivačkog dijela.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju