Organizatori pustolovnih utrka iz Sportsko-rekreacijskog kluba PULS iz Ližnjana, uz potporu Javne ustanove Kamenjak i Općine Medulin, pozivaju sve ljubitelje sporta i avanture da dođu na utrku orijentacijskog karaktera Kamenjak trek u subotu, 7. listopada.



Natjecatelji će se moći okušati u orijentaciji i kondiciji na dužinama staze od 13 ili 25 kilometara. Do sada se prijavilo više od 260 natjecatelja iz Francuske, Belgije, Italije, Slovenije i gotovo cijele Hrvatske. Start i cilj utrke u centru je Premanture ispred zgrade Javne ustanove Kamenjak.

"Očekuje se vrhunska utrka s prekrasnim vizurama Kamenjaka. Otkrit ćete neka područja koja su dosad bila zatvorena za javnost. Staza je vrlo izazovna, a moći će se prijeći samo pravim natjecateljskim duhom", kažu organizatori te dodaju kako se zainteresirani mogu prijaviti za Kamenjak trek i na dan utrke (ali tada bez startnog paketa), a svi zainteresirani dodatne informacije mogu pronaći na službenim stranicama kluba www.srkpuls.hr i stranici na Facebooku.

> Istra ima sve! Zašto bi odmah trebali otputovati na vikend u hrvatsku Toskanu?

Neobično razveden najjužniji rt istarskog poluotoka zanimljiv je bez obzira na to promatra li se s kopna, mora ili pak iz zraka. Jedna je od posljednjih oaza priobalja koja je zadržala svoj nekadašnji izgled – mozaik je to obrađenih polja, pašnjaka i zelenih šumaraka, a jedan od najboljih načina na koji se može istražiti jest na nogama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju