Zaleđe Crikvenice, točnije mjesto Tribalj, krije pravi mali dragulj, prekrasan obiteljski hotel okružen šumom i netaknutom prirodom. Hotel Balatura građen je u skladu s filozofijom koju vlasnici, bračni par, Anne – Kathrin i Gordan Godec njeguju.

Ta filozofija najjednostavnije se može opisati u nekoliko riječi – bijeg od užurbanosti grada. Supružnici su sa svoje petoro djece odlučili pronaći mir i novi ritam u Triblju pa su sređen život u Njemačkoj odlučili napustiti i preseliti se u mjesto odakle potječe Gordanov djed.

Pored kuće u kojoj su stvorili novi dom, maštu im je zaokupljao stari objekt, kojeg su odlučili pretvoriti u književni hotel. Od ideje do realizacije prošlo je neko vrijeme, a kada je borba s administracijom konačno je dobivena, 2008. godine otvoren je jedinstveno mjesto na tim prostorima s drugačijom vizijom.



'Bilo je nekih nebuloznih stvari koje su se ticale propisa i pravila, ali mi smo bili novi u tom poslu pa mislim da bi na mnoge prepreke naišli i da smo ovako nešto htjeli otvoriti i u Njemačkoj' – priča Anne – Kathrin o problemima koje su u početku kočile Balaturu.

Danas je to mjesto koje odaje počast tradiciji i suživotu s prirodom, o čemu dovoljno govori podatak da su sve sobe nazvane prema biljkama koje rastu u vrtu kuće.

Hotel je poseban i po tome što nudi isključivo vegetarijanski jelovnik, a na njemu se uvijek nađe spoj najboljeg od onog što nudi Jadran i njegovo zaleđe. Tribalj je od mora udaljen samo nekoliko kilometara pa ako vam 'dosadi' mir i tišina ovog mirnog gradića uvijek možete skoknuti do plaže.

Međutim, uz restoran koji poslužuje tradicionalnu hranu pripremljenu od lokalnih namirnica, književne i glazbene večeri, razne radionice i brojna druga događanja, Balatura je prava oaza iz koje se ne želite maknuti ni metar, već želite upijati svaki djelić onoga što obitelj Godec već godinama s puno ljubavi stvara.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju