U slučaju da imate dovoljno novca, možda ne bi bila loša ideja ovaj put preskočiti Bali, i probate nerazvikani, a možda još ljepši, otok Flores u Indoneziji.

Ovdje ćete pronaći plaže bijelog pijeska, nestvarna vulkanska jezera i predivne zalaske sunca, a često će vas pratiti i znatiželjni pogledi lokalnog stanovništva.

Prvo odredište na koje dođu rijetki turisti maleni je lučki grad Larantuka. Poneki gost koji je imao sreće doći ovdje priznaje da je bio 'čuđenje u svijetu', i da su ga ljudi povlačili za rukav, zaustavljali po ulici, zvali u svoje domove i htjeli se pod svaku cijenu upoznati i slikati za uspomenu.



Nakon tog nezaboravnog iskustva, najbolje je zaplivati i upijati sunčeve zrake na nekoj predivnoj plaži, a jedna takva nalazi se u blizini Maumere, jednog od najvećih gradova na otoku.

Treba posjetiti i jezera Kelimutu. Radi se o jezerima vulkanskog porijekla, a sva su različitih boja: zeleno, plavo i crno. U blizini jezera je priroda zadivljujuća, koju je najbolje iskoristiti za planinarenje.

Možda i najljepša stvar na otoku, je izlet na '17 Islands Marine Park'. Ovdje su plaže među najboljima u Indoneziji i potpuno su netaknute, s obzirom da je ovo područje nenaseljeno.

Jedino što na otoku donekle podsjeća na Bali je Labuan Bajo, turistički grad u kojem vladaju gužva. Na putu do tamo proći ćete kroz Nacionalni park Komodo koji svakako treba vidjeti. Po njemu bezbrižno hodaju komodo varani, ali budite oprezni i nemojte im prilaziti preblizu.



More je prepuno raznobojnih riba, a ukoliko imate sreće, ovdje ćete vidjeti i dupine.

Na Floresu postoji tek jedan resort, Kanawa. Cijene su razumne pa je prihvatljiv, a ovdje je zalazak sunca jedinstven. Naravno, nije uopće loše prije čekanja zalaska, zaplivati u kristalno čistom moru skupa s velikim kornjačama

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju