U suradnji s Centrom za kulturu prehrane poklanjamo vam jedno mjesto na radionici tajlandske kuhinje - Put oko svijeta s Ivanom Orešić.

Sve što trebate napraviti je u komentarima ispod objave ovog članka na našoj Facebook stranici ozančiti, odnosno tagirati vašeg Facebook prijatelja kojem bi željeli pokloniti mjesto na radionici i objasniti zašto bi baš ta osoba trebala dobiti ovu nagradu.

Radionica Put oko svijeta - Tajland održati će se 8. prosinca, a dobitnika ćemo kontaktirati dan ranije. U odabiru dobitnika birati ćemo najmaštovitiji komentar ili onaj koji nas osvoji na prvu.

Centar za kulturu prehrane nalazi se u Zagrebu u ulici Vladimira Nazora 18, a u ugodnom ambijentu možete naučiti razne tehnike i tajne kuhanja uz vrhunske stručnjake. Raspored ostalih radionica možete pogledati ovdje.



Mirise, okuse i boje Tajlanda doživjet ćete učeći pripremati najpoznatija jela jugoistočne Azije.

Ivana Orešić, poznata kao Putopisna kuharica i globalna proždrljivica, bila je i degustirala uzduž i poprijeko kugle zemaljske. Nedavno se vratila s Tajlanda... Rano prosinačko jutro na rijeci Kwai. Žamor, gužva, lupanje vesala drvenih čamaca o površinu vode.

Miješaju se tisuće boja voća, povrća, začina sa slanim i slatkim mirisima svježe pripremljenih jela. Široko se smiješeći simpatična gospođa za tek nekoliko bahta nudi slasno kokosovo mlijeko, dok njena kolegica reže sočni mango. Ondje gladni ne možete ostati, ali niti otići bez pokojeg suvenira ili barem fotografije sa žutim kraljevskim pitonom.

Nezaboravan djelić neodoljive tajlandske svakodnevice, šarenilo slavne plutajuće tržnice Damnoen saduak, Putopisna kuharica globalna proždrljivica Ivana Orešić unijet će u kuhinju Centra za kulturu prehrane.

Putujemo na Tajland kroz priču, kuhanje i uživanje u hrani!

Ivana nas uči spremati:

Tom yum ljutu juhu

Tajlandsku juhu s rižinim rezancima

Ljetne rolice sa slatkim čili umakom

Wok thai rezance

Ulične palačinke s bananama


Svi polaznici dobivaju dar: Diplomu i recepte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju