Imate dečka, brata, strica, prijatelja ili šukundjeda koji voli putovati i uskoro mu se bliži rođendan? Ili dečka/curu te vam je obljetnica iza ugla? A ne znate što pokloniti? Ne brinite, zato smo mi tu sa savršenim idejama i poklonima koje svaki putnik želi.

1. LifeStraw filtrirajuća boca

Ovo je jedna od onih stvari koje jednostavno morate imati ako putujete negdje gdje niste sigurni u kvalitetu i sigurnost vode. Ili jednostavno boravite puno u prirodi te se bojite da ćete se naći bez kapi pitke vode. LifeStraw filtrirajuća boca za vodu čisti 99,9 posto parazita i bakterija koje žive u vodi. Aktivni ugljen ujedno smanjuje miris, uklanja klor i čudan okus. Jedna boca dovoljna je za filtriranje 1000 litara vode. Cijena 43,17 dolara odnosno 293 kune.

2. Sklopiva putna torba

Ovo je jedan od onih poklona kojeg jednostavno morate pokloniti svojoj curi koja voli šopingirati. Koliko puta ste se našli u situaciji da ste tijekom putovanja pretjerali s kupovinom i jednostavno nemate više mjesta u koferu za spakirati svu robu? Sklopiva putna torba idealno je rješenje za vaše probleme. Kada je sklopljena, zauzima jako malo prostora, a možete se pouzdati u njenu čvrstoću jer je izrađena od kvalitetnog materijala. Cijena 16,99 dolara ili 115 kuna.



3. SoundMagic E10 slušalice

Imate nekoga tko ne može bez glazbe i tražite mu poklon? Ove slušalice prava su stvar. Zvuk kojeg reproduciraju daje naslutiti da bi trebale stajati barem trostruko više od cijene za koju se prodaju. Bilo da gledate film tijekom leta, slušate glazbu ili se opuštate uz zvuk šuma valova, slušalice će proizvesti takav zvuk da nećete čuti ni najmanju smetnju iz vaše okoline. Slušalice koje pružaju dojam kao da ste na koncertu. Cijena 41,99 dolara odnosno 285 kuna.

4. Prijenosna baterija Anker Powercore

Svi mi koristimo pametne telefone, kamere i ostale prijenosne uređaje te nema ničeg goreg kada se potroši baterija u trenutku kada je najviše trebate. Mnogim putnicima to može predstavljati problem, posebno ako na mobitelu ili tabletu imaju spremljene karte. Anker PowerCore 10,000 prijenosna je baterija veličine kreditne kartice, samo malo deblja i može napuniti vaš mobitel tri puta s jednim punjenjem. Dolazi s ugrađenim brzim punjenjem te nećete trebati čekati sate i sate kako bi se napunila. Cijena 35,99 dolara ili 245 kuna.

5. Trtl putnički jastuk

Svi smo imali priliku probati putničke jastuke na napuhavanje, s pijeskom, memorijskom pijenom i čak s heljdinim ljuskama. Ali ovakvu vrstu putničkog jastuka još niste imali priliku vidjeti. Trtl putnički jastuk super je mali, jednostavan za pakiranje i drži vaš vrat u udobnom i ergonomskom položaju za spavanje. Djeluje poput meke, udobne ogrlice za vrat. Cijena 29,99 dolara odnosno 200 kuna.

6. ENO Travel viseća mreža

Je li vam se ikada dogodilo da ste se našli na nekom mjestu toliko umorni da ste samo razmišljali o tome kako bi bilo super rasprostrti mrežu između dva stabla i spavati? Jeste? A jeste li imali viseću mrežu sa sobom? Vašim mukama stigao je kraj jer ENO Travel Hammock zapravo je imitacija viseće mreže napravljena od laganog, ali čvrstog materijala koja, dok je sklopljena, ne zauzima mnogo prostora. Cijena 60 dolara ili 400 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju