Jedan od najljepših i najposjećenijih gradova Europe ujedno je i jedan od najskupljih. Te ne mora čuditi veliki interes putnika za smještajem u hostelima. Hosteli u Londonu poprilično su popularni a tu popularnost mogu zahvaliti svojoj uređenosti i atraktivnim lokacijama. No koji od mnogih hostela odabrati? Mi smo malo istraživali i pronašli smo tri hostela koji su nas zadivili svojim uređenjem, ali i ocjenama korisnika.

Safestay Holland Park, Kensington, London

S ocjenom 9/10 ovaj hostel slovi kao jedan od najboljih u Londonu. Smješten je u staroj zgradi koja se nalazi u Holland parku, jednom od najšarmantnijih javnih prostora u zapadnom dijelu Londona. Rijetke su lokacije u Londonu gdje s prozora možete vidjeti samo drveće. Hostel se nalazi na pola puta između Holland Park Road i živahne ulice Kensington High Street, odmah do Holland Park opere i samo dvije minute hoda od dizajnerskog muzeja Kensington koji je otvoren ove godine. Blagavaonica i prostorije za slobodno vrijeme imaju ogromne prozore s pogledom na ribnjak i vrt u kojem se možete opustiti na garnituri za sjedenje. Holland Park isto tako ima vlastitu teretanu i teniski teren.



U neposrednoj blizini nalazi se supermarket koji svaki dan radi do 23 sata. Sobe su više krevetne, a u ponudi imaju i nekoliko privatnih soba. Svaki krevet ima vlastito svjetlo, zastor kojim dobivate prividnu privatnost i USB priključak. Neke od soba imaju vlastite kupaonice, a privatne sobe imaju i TV, čaj, kavu i flaširanu vodu za goste. No najbolje od svih su soba 411 i 414 koje, uz sve navedeno, imaju i privatne terase na krovu. Cijena za krevet kreće se od 12 funti u slaboj sezoni do 29 funti u jeku sezone. Privatne sobe kreću se od 75 do 86 funti za osobu. Doručak nije uključen u cijenu, ali ga možete naručiti za 4 funte.

Saint James Backpackers Hostel, Earls Court, London

Ovaj obiteljski hostel smješten je u izvornoj viktorijanskoj zgradi, koja za smještaj gostiju služi već 45 godina. Backpackeri, obitelji i parovi naći će se u minimalistički uređenoj gradskoj kući savršenoj za uvod u londonski načini života. U prekrasnoj stambenoj ulici, na samo 5 minuta hoda od stanice podzemne Earls Court, St James Backpackers hostel nudi vam savršenu polaznu lokaciju za razgledavanje Londona. Budući da se nalazi u neposrednoj blizini Earls Court Road, nudi jedinstven pristup lokalnim restoranima, barovima i trgovinama. No za one lakog sna, zbog bučne ceste, nije baš idealan odabir.



Minimalistički dekor ima šik drvene podove i veliki masivni namještaj. Na zidovima vise djela alternativne umjetnosti, a visoki stropovi daju dojam prostranosti i prozračne atmosfere. Spavaće sobe su pristojne veličine i nude dovoljno osobnog prostora, a time se ublažuje dojam da spavate u hostelu. Sve sobe su minimalno opremljene, gotovo do te mjere da su gole. Svaki gost ima vlastiti ormarić i policu iznad kreveta. Jedino što nedostaje su svjetiljke za svaki krevet posebno. Obzirom na lokaciju, cijena je i više nego pristupačna. Od 18 funti samo za krevet ili 40 do 60 funti za sobu, ovisno o tome da li je uključen doručak ili ne.

Wombat's City Hostel, The City, London

Bilo da dolazite u London kako biste uživali u razgledavanju ili dolazite da iskusite bogat noćni život, Wombat nudi privatne ili skupne sobe s opuštajućom atmosferom. Svojom pozicijom idealna je lokacija za istraživanje londonskih top atrakcija. Samo nekoliko minuta lagane šetnje dijeli vas od Londonskog tornja, Tower bridge, ali i ulica koje su poznate po noćnim klubovima i barovima. U javnim dijelovima hostela pronaći ćete klupe s jastucima, tepihe i drveni namještaj koji hostelu daju marokanski štih.



Podrum je poseban dio hostela. U njemu se nalazi blagovaona i prostor za opuštanje, osvijetljen slabo svjetlećim žaruljama i glazbom koja svira cijelu noć. Sobe i spavaonice imaju bijele zidove i bijeli namještaj s drvenim podovima. U hostelu postoji sveukupno 120 soba, od dvokrevetnih do deseterokrevetnih, uključujući i jednu sobu rezerviranu samo za žene. Sve sobe imaju zaseban WC i kupaonicu. Cijene se kreću od 20 funti po osobi bez doručka. u cijelom hotelu imate pristup besplatanom WiFi-ju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju