Prognostičari već lagano temperature dižu nebu pod oblake pa je došlo vrijeme kada ćemo početi ozbiljno razmišljati o tome gdje ćemo se hladiti. Hladovina ispod oraha na dvorištu dugo više ne zadovoljava naše apetite te je red da se za pravo rashlađivanje uputite prema moru.

A kamo na more, na prvo ovogodišnje kupanje? Gdje iskoristiti onih nekoliko dana starog godišnjeg odmora kojeg smo toliko škrto čuvali? Ovo je naš izbor. I samo da znate. S ponosom objavljujemo. Sezona kupanja je OTVORENA!

Dramalj

Duge pješćane i šljunčane plaže s brojnim sadržajima za djecu povezane s prirodnom šetnicom kroz bogato mediteransko raslinje pružaju mogućnost uživanja za svakoga, bilo da se kupač, šetač, rekreativac ili biciklist. Vrijedno povijesno i kulturno naslijeđe ovoga kraja utkano je u bogatu turističku ponudu stoga budite sigurni da vam zabave neće nikada ne dostajati.

Ova destinacija poznata je po bogatoj ponudi izleta, stoga svoj boravak ovdje možete uljepšati jednom od bogatih izleta prema nekom od obližnjih otoka gdje će vas domaćini upoznati s lokalnim delicijama. Naravno ne treba zaboraviti ni blizinu Plitvičkih jezera, a odavde lako možete posjetiti Sjeverni Velebit, Risnjak ili špilju Biserku.

Za smještaj ne trebate previše razbijati glavu. Dovoljno je da odaberete Hotel Rivieru koji se nalazi u samom mjestu Dramalj. Sam hotel raspolaže s 93 sobe, a većina soba okrenuta je prema moru. Hotel raspolaže vlastitom plažom, a u neposrednoj blizini nalaze se zemljani teniski tereni, mini golf, badminton te teren za odbojku na pijesku.


 

Bol na Braču

Vjerojatno jedna od najpoznatijih plaža na Jadranu nalazi se na Bolu, na južnoj obali otoka Brača. Zbog svoje je neobičnosti i ljepote jedan od najpoznatijih simbola hrvatskog turizma, a nedavno smo imali priliku vidjeti neobičnu igru prirode koja je preoblikovala vizuru plaže. Ovaj šljunčani rat dug oko tisuću metara oplakuje čisto i prozirno more.

Svega desetak minuta lagane šetnje od ove plaže nalazi se Villa Juraj, super luksuzni, novootvoreni objekt sa četiri zvjezdice. Vila je građena od prirodnih materijala, kombinacije drveta i kamena. Ima 13 soba, a svaka ima vlastitu kupaonicu i balkon s pogledom na more. Sve sobe su opremljene po najmodernijim standardima, klimatizirane i opremljene superbrzim WiFi-jem.


 

Trogir

Trogirska rivijera savršen je primjer blage jadranske klime, bujne mediteranske vegetacije, slikovitih otočića i uvala gdje se kriju tiha ribarska i težačka naselja i šljunčane plaže. Sve to čini je idealnom za odmor, razonodu i rekreaciju ljeti i zimi. Tradicionalna gostoljubivost i dalmatinski specijaliteti, ribarenje i vesele dalmatinske noći onu su što bi vas trebalo privući u ovaj kraj.

U prošlosti Trogir je bio jedan od najvećih kulturnih centara Dalmacije, a najveću posebnost čine radovi majstora Radovana iz 13. stoljeća koji je uresio grad svojim čuvenim skulpturama. Ovaj grad nosi titulu najočuvanijeg romantičko-gotičkog grada u centralnoj Europi zbog čega ga je i UNESCO uvrstio na listu svjetske baštine.



U prekrasnom zaljevu, obavijen vijencem guste borove šume, nalazi se hotel Medena, vodeći turistički objekt u ovom dijelu Jadrana. Na prostoru od 60 hektara naći ćete različite sadržaje, koji će vaš odmor učiniti ljepšim i zanimljivijim. U sklopu hotela nalazi se vrhunski restoran koji će svojom ponudom jela i pića udovoljiti i najizbirljivijem nepcu.

Mali Lošinj

Ako tražite mjesto na kojem ćete svoj odmor provesti zdravo i aktivno onda je Mali Lošinj savršeno mjesto za vas. Bogatstvo borove šume i modro more jednostavno vas pozivaju na rekreaciju i aktivnost. Mali Lošinj je najveće otočko naselje na Jadranu, te značajno pomorsko, trgovačko i turističko središte otoka. Povijest grada seže još u 12. stoljeće kada je ovdje došlo dvanaest hrvatskih obitelji nastanivši se u istočnoj uvalici Sv. Martin. U početku stočari i poljoprivrednici, polako prelazeći na ribarstvo i pomorstvo i brodogradnju uspjeli su razviti cijelo naselje koje poznajemo danas i koje još uvijek raste.



Hotel Aurora idealan je izbor za romantičan i opuštajući odmor uz more. Uronjen u zelenilo stoljetne borove šume, spoj je modernog dizajna, udobnosti i vrhunske usluge. Tek nekih 50-tak metara od mora i 20 minuta lagane šetnje od centra Malog Lošinja hotel je opremljen sobama s balkonom i WiFi-jem. U sklopu hotela nalazi se Laurus SlowSPA wellnes centar koji je uređen u mediteranskom stilu, a njegovo stručno osoblje preporučit će vam tretmane za njegu lica i tijela prilagođena specijalno vama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju