Hladan voćni smoothie odličan je doručak za vrijeme vrućih ljetnih dana, a lako se transformira u zdravi sladoled. Iskoristite sezonsko voće ili pak ono smrznuto bobičasto i kombinirajte ga s grčkim jogurtom i bademovim mlijekom. Štapnim mikserom u nekoliko minuta napravite ukusan napitak koji će vas zasititi, ali i stvoriti bazu za ledene poslastice na štapiću. 

Zdravi sladoled napravit će se nakon nekoliko sati taman kad se vratite s posla, zavalite na kauč pa se zasluženo možete opustiti i osvježiti uz poslasticu koju ste sami napravili. Nitko vam neće zamjeriti, pa ni vi sami sebi, ako ga i doručkujete, a smoothie sladoled odličan je izbor i za djecu koja također mogu sudjelovati u njegovom kreiranju. Donosimo vam recept za smoothie sladoled koji ćete ovih ljetnih mjeseci poželjeti raditi svaki dan. 

RECEPT – SMOOTHIE SLADOLED NA ŠTAPIĆU

Sastojci:
200g smrznutog bobičastog voća ili svježeg (možete koristiti voće po želji; breskve, marelice, mango i naranča u kombinaciji s đumbirom također je odlična ideja)
300 ml bademovog mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
6 žlica grčkog jogurta
1 banana, zrela
1 žlica zobenih mekinja

Priprema:
1. Sve sastojke stavite u blender ili plastičnu čašu pa štapnim mikserom izmiksajte u glatku smjesu odnosno smoothie.

2. Čašu smoothija popijte za doručak, a ostatak ulijte u kalupe za sladoled na štapiću i smrznite. Nakon nekoliko sati možete uživati u svom osvježavajućem i kremastom smoothie sladoledu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju