Zašto se protiv ovih negativnih posljedica ne biste borili hranom? Donosimo vam popis sedam antistres samuraja koje će vam opustiti sve grupe mišića u tijelu!

1. Smoothie od banane i kave

Smutite smoothie od kave, sojinog mlijeka, zrele banane te malo gorkog kakaa. Ova kombinacija povećava razine serotonina i dopamina u tijelu, snižava krvni tlak te je idealno rješenje za tekući obrok prije odlaska na posao.

2. Zobena kaša sa cimetom
Konzumacija vruće zobene kaše potiče izlučivanja serotonina, kojeg nazivaju i hormonom dobrog raspoloženja. Zob je prepuna prehrambenih vlakana koji sporo otpuštaju energiju u tijelu i uravnotežuju količinu šećera u krvi. Dodajte kaši malo cimeta, jer ovaj začin smanjuje frustriranost, te žlicu meda - prirodnog osnaživača imuniteta.

3. Tamna čokolada s bademima
Jedite tamnu čokoladu s visokim postotkom kakaa i bademe jer je riječ o moćnoj kombinaciji koja smanjuje stres, snižava krvni tlak, daje energiju i pomaže boriti vam se s depresijom.

Doručak Hrana i piće 5 razloga zašto bismo svaki dan trebali doručkovati "posudicu punu proteina"

4. Orašasti plodovi i koštice
Zgrabite kombinaciju pistacija, badema, oraha i bućinih koštica kako biste se opskrbili vlaknima, antioksidansima i nezasićenim masnim kiselinama koje opuštaju tijelo od napetosti i poboljšavaju raspoloženje. Pripazite samo da ne pojedete više od nekoliko komadića spomenutih plodova jer je riječ o vrlo kaloričnim namirnicama.

5. Grickajte mrkvu

Jeste li onaj tip osobe koja jede sve pred sobom kada je pod stresom? Ponekad će vam u borbi protiv stresa pomoći i sam čin žvakanja nečeg hrskavog. Umjesto čipsa i drugih nezdravih grickalica - vi zagrizite svježu mrkvu.

6. Čips od kelja
Od listova svježeg kelja i malo maslinova ulja napravite hrskavi čips iz pećnice. Kelj je supernamirnica koja sadrži mnoštvo hranjivih tvari koje jačaju imunitet, olakšavaju prehranu i snižavaju krvni tlak. Kelj je i odličan izvor karotenoida, spoja koji je povezan s optimističnim razmišljanjem.

7. Pijuckajte vino
Ispijanje manjih količina alkohola snizit će krvni tlak te vas opustiti od napetosti. Vino je prepuno flavonida i antioksidansa koje osnažuju imunitet i sprečavaju neke bolesti. Držite se kratkih gutljaja i jedne čaše – i tako se opustite od posla na kraju dana.

5 namirnica koje trebamo jesti ljeti 5 namirnica koje ljeti trebate imati na svom jelovniku - 3 5 namirnica koje ljeti trebate imati na svom jelovniku - 1 5 namirnica koje ljeti trebate imati na svom jelovniku - 2 +0 5 namirnica koje ljeti trebate imati na svom jelovniku - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju