Aurland Look Out u Norveškoj

Vidikovac 'Aurland' je platforma koja pruža spektakularan pogled na ogroman fjord u okolini gradića Aurland u Norveškoj. Navodno je dovoljno čvrsto...

Iguazu slapovi u Brazilu i Argentini

Slapovi Iguazu, koji istoimenu rijeku dijele na gornji i donji tok, smjestili su se na tromeđi Brazila, Argentine i Paragvaja. I nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Svoju raskoš pokazuju u dužini od čak 2,7 kilometara, a sastoje se od 275 slapova visine do 82 metra. Vidikovac na ovim slapovima spektakularan je i veoma popularan.



Fly Tree Top šetnica u Australiji

Ova šetnica izgrađena je u Australiji na visini od 25 metara od zemlje, između krošanja drveća. Napravljena je od nehrđajućeg čelika i to tako da ne smeta ni drveću, kao ni stanovnicima prekrasnih krošnji. Iz ptičje perspektive, doslovno...

Gardens by the Bay u Singapuru

Singapur je grad koji je proteklih nekoliko godina nevjerojatno napredovao što se tiče arhitekture. Tako je 2012. godine otvorena i ova šetnica koja je odmah postala jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija na svijetu.

Nebeska šetnica u Kini

Tianmen planina u Hunan provinciji krije nebeske šetnice koje su među najopasnijima na svijetu. Stakleni pod, staklena ograda i duboka provalija ispod su sve što vas dijeli od sigurne smrti.

Viseći nebeski mostovi u Kostarici

Ovaj vidikovac se nalazi u Santa Eleni i služi za promatranje predivne prašume i slapova. S dužinom od preko 3,5 kilometara, ova šetnica je među najdužima na svijetu.

I, jeste li sada spremni riješiti se svojih strahova od visine? Nadamo se da jeste, iako ni nama ne bi bilo svejedno...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju