Nakon posjete ovom veličanstvenom talijanskom jezeru, ostat ćete bez daha, a moguće da vam potpuno i zamjeni želju za morem!

Lago Maggiore se unatoč svojoj ljepoti, na turističkim mapama našlo tek početkom 20. Stoljeća, kad je tunel Simplon u Alpama omogućio prolazak Orient Expressa.

U tom trenutku, obale jezera počele su se puniti bogatima i imućnima koji su počeli s izgradnjom luksuznih vila. Neke od njih i danas su u funkciji, dok su druge napuštene i neupotrebljive.



Stresa, grad koji i dan danas izgleda kao da pripada nekom drugom vremenu, dugo se smatrao neslužbenom prijestolnicom zapadne obale jezera. Prepun je predivnih hotela napravljenih u baroknom stilu, koji će svakog posjetitelja ostaviti bez daha.

Najljepši i najveći među njima je Grand Hotel des Iles Borromees kojeg krase monumentalni kristalni lusteri, a poznat je i po tome što je u njemu boravio devetnaestogodišnji Ernest Hemingway, nakon ranjavanja na talijanskom bojištu.

Još jedno odredište vrijedno posjeta svakako je i Pescatori, otok ribara kojeg cijelog šetajućiobiđete za deset minuta, ali je toliko čarobno da ćete tih deset minuta pamtiti barem jednako toliko godina.



Maggiore je ogromno jezero, i proteže se skroz do Locarna u Švicarskoj. Za obilazak cijele njegove okolice trebat će vam bar deset dana, ali vjerujte, nema šanse da će vam i u jednom trenu biti dosadno.

Dvadesetak minuta vožnje prema Alpama, nalazi se još jedno jezero vrijedno spomena, Orta, uz koji se nalazi grad Orta San Giulio. Grad krase stare ulice, fasade boje parmezana ali i brojni kafići u kojima možete uživati u sjajnom espressu i cappuccinu.

U svakom slučaju, ako vas put nanese ovdje, opustite se i uživajte, zaboravite mobitele i laptope, i uživajte u prirodnim ljepotama jezera Maggiore.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju