Naravno da smo bili skeptični kada smo prvi put čuli za ovaj recept, jer svima je poznato, barem je do sada bilo, da čokolada i voda nikako ne idu zajedno. Međutim, nakon burnih rasprava u redakciji, odlučili smo istražiti i isprobati ovaj mousse od jednog sastojka i izgleda da stvarno pali.

Sve što trebate napraviti jest narezati čokoladu (350 g) i pomiješati je sa zagrijanom vodom (270 ml). Važno je dobro promiješati kako bi se čokolada u potpunosti rastopila i kako biste spriječili da dosegne visoku temperaturu. Za ovaj recept koristili smo Dorina čokoladu za jelo i kuhanje koja sadrži 43 posto kakaa. Ova čokoladna tablica pokazala se idealnom za recept u kojem čokolada igra glavnu ulogu jer se lako topi i stvara glatku teksturu

Nakon što otopite čokoladu, zdjelu u kojoj ste je kuhali stavite u veću posudu napunjenu vodom i ledom te miješajte pjenjačom dok ne dobijete onu pravu, "moussastu" teksturu. I to je to. Uživajte u najjednostavnijem desertu na svijetu.

Dorina čokolada za jelo i kuhanje Dorina čokolada za jelo i kuhanje (Foto: Sandro Sklepić)

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju