Sastojci:
1 žlica biljnog ulja
1 crveni luk
8-12 mrkvi
2 žlice naribanog korijena đumbira
50 grama riže
800 ml povrtnog ili pilećeg temeljca
2 žlice svježe iscijeđenog sok limuna
sol i papar po želji
svježi peršin za ukras

Priprema:
1. U velikom loncu zagrijte ulje na umjerenoj temperaturi. Dodajte narezani luk i pirjajte ga oko 3 minute dok ne omekša.

2. Dodajte očišćene mrkve narezane na kocke i đumbir. Pirjajte još oko 5 minuta dok povrće ne počne mekšati. Tada ubacite rižu.

>> 4 osnovna temeljca s kojima možete skuhati bilo koje slano jelo

3. Ulijte temeljac i dovedite ga do vrenja. Potom smanjite na umjerenu temperaturu i kuhajte još dvadesetak minuta, dok se mrkve i riža ne skuhaju do kraja.

4. Pri kraju kuhanja izvadite mrkve iz lonca, smiksajte ih u kašu uz pomoć blendera, i vratite u juhu da se sljube svi sastojci.

5. Začinite juhu solju i paprom, te s limunom. Poslužite uz svježe nasjeckani peršin.
Dobar tek!

Savjet plus:
Ovako pripremljena juha može stajati u hladnjaku 2 dana.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju