Dakle, dobro vam je na poslu, uštedjeli ste neke novce, vrijeme je godišnjeg i želite vidjeti Madrid, ali i živjeti kao kralj!? U tom slučaju, valja upiti neke od savjeta iz ovog članka.

Poznat po sunčanom vremenu, slavnom nogometnom klubu i gastronomskoj sceni, Madrid je idealno odredište za višednevni odmor u bilo koje doba godine. Kao i svaki velegrad, nudi mnoštvo luksuznih hotela i barova u kojima ćete s guštom predahnuti, a mi vam donosimo prijedloge kako provesti kraljevski odmor u glavnom gradu Španjolske.



Odsjednite u u hotelu Urban Madrid

Ako želite bogovski odmor, morate odsjesti u jednako takvom hotelu, a ovaj s pet zvjezdica izvrstan je odabir. Elegantan i raskošan smješten je tek par minuta hoda od slavne Plaze del Sol, a njegov svevremeski izgled potpisuju slavni arhitekti Basso I Cirici. Hotel iznutra podsjeća na galeriju, jer vlasnika hotelskog lanca kojem Urban pripada amaterski se bavi izradom tradicionalne umjetnosti Kine, Indije i Afrike. Cijena je daleko od sitnice, ali ako želite biti kraljevi, 400 eura noć za dvokrevetnu cifru cijena je koju ćete morati „pregrmiti“.

Ručajte u restoranu Xanveri

U mirnoj ulici fensi kvarta Salamanca smjestio se restoran Xanveri kojeg iz prve nije lako pronaći. Ipak, isplati se otići u potragu za njim, posebno ako imate nekakav poslovni ručak. Na meniju ćete naći i mesna i riblja jela, a za predjelo je najbolje pojesti prefini pršut. Glavna jela startaju od 23 eura, pa iako restoran nije jeftin, ne morate se bojati kako ćete bankrotirati.



La Musa – idealno mjesto za tapas

Posjetiti Madrid a ne otići na tapase gore je nego otići u Rim i ne vidjeti papu. Zaputite se u četvrt La Latina koja je prepuna malih zalogajnica i barova. Terasa ima koliko vas volja, a vi odaberite onu po imenu La Musa. Zavalite se, popijte čašu sjajnog vina, probajte čudesne tapase i zaključite kako je život – lijep.

Tražite koktel? Pravac u Museo Chicote

Dok su bili živi, u ovo mjesto rado su zalazili Hemingway, Sinatra, Ava Gardner i ostale svjetske zvijezde. Njih više nema, no bar je i dalje ovdje, točnije tu je punih 87 godina. Ovdje se itekako osjeti duh prošlosti, a posebno valja popiti Daiquiri, zabaviti se te krenuti u nastavak ludog madridskog noćnog života.



La Piscine – platite vrijeme koje provedete

U ovom mjestu plaćate vrijeme koje provedete, tiho je i mirno, poslužuje se dobra kava, a moguće je dobiti i propusnicu za cijeli dan. Uz kavu na raspolaganju vam je i čaj kao i ponešto hrane, a ovo je idealno mjesto za nalaženje već grupe poslovnih partnera zbog mira i tišine. Naravno, i ukoliko odete sami, osjetit ćete zen, a kad vam dosadi, brzo se možete izgubiti u nekoj od živahnih madridskih ulica.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju