Specijalizirane radionice Kuhaone kreiraju se prema kalendarskim događajima, ali i interesima polaznika. Nit vodilja ljudi koji su pokrenuli ove sjajne radionice je da na inovativan i suvremen način promoviraju tradicionalnu hrvatsku kulturnu i gastronomsku baštinu te da budu mjesto razmjene kulinarskih znanja.

Isto tako, budite spremni naučiti spremati sjajna jela sa svih strana svijeta, od predjela do deserata! Uostalom, pogledajte što se sve sprema...

Teme radionica u travnju:
09.04.2015. Fuži, pasutice, ravioli
Ljubitelji tjestenine i sezonskog samoniklog bilja u ovoj će radionici naučiti kako pripremiti domaće fuže, pasutice i raviole. Proljetno šarenilo koje je zavladalo na gradskim tržnicama iskoristit će se za nabavku samoniklog bilja poput divljih šparoga, medvjeđeg luka i mišancije te ih pod vodstvom chefa Berislava Lackovića iskombinirati sa svježe pripremljenom tjesteninom.

14.04.2015. Meksička kuhinja
Meksička kuhinja poznata je po intenzivnim okusima, šarenim dekoracijama i bogatstvu začina. Na radionici koju će voditi poznati hrvatski kuhar Dean Todorović naučit ćete kako pripremiti neke od najpoznatijih meksičkih jela – domaće tortilje, chili con carne, meksički grah, juhu od kukuruza, enchiladu, pileći fajitas i nachose.

16.04.2015. Belgijske praline

Ljubitelji fine belgijske čokolade Callebaut zasigurno će uživati na radionici na kojoj će se izrađivati praline s nekoliko različitih punjenja. Radionica se održava na engleskom jeziku a vodit će je pastry chef Marc Pauquet s međunarodnim iskustvom. Na samoj radionici čekaju vas i dodatna iznenađenja.


22.04.2015. Tiramisu s domaćim piškotama
Tajna tiramisua u njegovoj je jednostavnosti i kombinaciji sastojaka. Miris i okus kave, kremasta struktura mascarponea i hrskavost piškota odlike su savršenog tiramisua koji se može poslužiti u čaši ili biti narezan na kocke. Kako biste pripremili savršen tiramisu, na radionici koju će voditi naša poznata slastičarka Petra Jelenić - pripremat će se i domaće piškote!

23.04.2015. Sva lica hobotnice

Hobotnica je izuzetno hranjiva i zdrava namirnica iz mora koja se se može pripremati na brojne načine. Na radionici koju će voditi naš poznati kuhar Ivica Štruml pripremat će se tri jela: topla salata na podlozi od komorača i rikule, hobotnica iz pećnice s krumpirom i povrćem te polpete od hobotnice uz dodatak riže sa šafranom. Ako ste ljubitelj ove morske poslastice svakako osigurajte svoje mjesto na radionici.

28.04.2015. Tajland na tanjuru

Tajna izvrsnog okusa i boja tajlandskih jela postiže se odabirom i kombiniranjem potpuno svježih sastojaka: povrća, voća i začinskog bilja. Kako pripremiti neke od specijaliteta thai kuhinje naučit će vas, iz prve ruke, Vid Nikolić koji se nedavno vratio s putovanja po Tajlandu. Na radionici će se pripremati Tom Kha Gai - juha od piletine s kokosovim mlijekom, Pad Thai - tjestenina sa tofuom, mungo klicama i kikirikijem, crveni curry od piletine i slatka riža s mangom.

30.04.2015. Profiteroli i croquembouche

Profiteroli su čuvena poslastica francuske kuhinje. Pripremaju se od kuhanog tijesta koje se formira u kuglice, a nakon pečenja pune se slastičarskom kremom. Da ne bi stali samo na tome na radionici ćete pod budnim oko naše Petre Jelenić naučiti i kako pripremiti croquembouche – piramidu koja se slaže od profiterola i povezuje tankim nitima karamela.


Ulaznice
Kupnju ulaznica možete obaviti online putem Entrio.hr ili direktno na žiro-račun Kuhaone HR6123600001102375269 s naslovom na: Moja kuhaona d.o.o., Koledinečka 3, Zagreb.

Paketi radionica i poklon bon
Ukoliko imate interesa za dvije radionice ili želite s nekim doći u paru možete ostvariti dodatni popust. Cijena takvog paketa iznosi 600,00 kn (ušteda od 100,00 kn). Kuhaona radionicu možete nekome i pokloniti. Darujte originalno kulinarsko ili fotografsko iskustvo kupnjom poklon bona.

Za detalje se javite na e-mail: info@kuhaona.com, posjetite web stranicu Kuhaone, ili nazovite na tel. 4104 841.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju