Sastojci:
750 ml crnog vina
150 grama šećera
100 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
korica jednog limuna
korica jedne naranče
1 zvjezdani anis
1 štapić cimeta
5 klinčića
1 čajna žličica muškatnog oraščića
prstohvat đumbira u prahu

Priprema:
1. Stavite šećer, začine i korice od limuna i naranče u lonac. Preko šećera prelijte dio vina tek toliko da se isti otopi, pa sve zajedno kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 4 do 5 minuta dok smjesa ne postane ljepljiva i gusta.

2. U lonac dodajte ostatak vina i smanjite temperaturu na najmanje. Vino ne bi smjelo zaključati jer će u tom slučaju ispariti sav alkohol. Umjesto toga nježno ga termički obradite još pet minuta, odstranite anis i klinčiće i poslužite sa svježim kriškama naranče. Živjeli!

Otkrijte i pet grešaka zbog kojih nam kuhano vino ispada loše.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju