Kanape sendviči s dimljenim lososom ili pršutom i mozzarellom oduševit će vaše prijatelje, posebno one s istančanim gurmanskim ukusom. Osim slanih zalogajčića koje mogu jesti s nogu, ekipu iznenadite šarenom voćno-sirnom platom.

Sastojci:
8 kriški dimljenog lososa ili pršuta
8 kriški Galbani mozzarelle
8 kriški tosta
svježi vlasac
maslinovo ulje

Priprema:
Svaku krišku tosta narežite na četiri jednaka djela. Nakon toga prema veličini kvadratića kruha izrežite Galbani mozzarellu i losos. Svježi vlasac narežite na sitno.

Na komadić kruha stavite losos ili pršut i mozzarellu, pospite narezanim vlascem te poklopite komadićem kruha.

Dobivene sendviče zapecite 5 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C. Za kraj ukrasite listićima vlasca koje ćete zavezati oko svakog zalogajčića.

Prilog je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s 'Dukat mliječna industrija d.d.' i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju