"All you can eat" koncept u većini slučajeva zvuči puno bolje nego što uistinu je, ali nakon što izađete iz male tvornice sushija u Dugavama nećete se osjećati prevarenima. Naravno, pod uvjetom da zbilja volite sushi i možete ga puno pojesti. Možda ćete se nakon ručka malo teže kretati ili čvrsto odlučiti da više nikad nećete ništa jesti, ali na to ćete do sutradan sasvim sigurno zaboraviti.

Osim sushija u Ginger sushiju za 149 kuna možete dobiti i miso juhu, edame i goma wakame. Preporučuje se prethodno rezervirati stol jer ih je u malom restoranu tek nekoliko kako ne biste poljubili vrata nakon cjelodnevnog izgladnjivanja za veliki događaj. Jer ako niste gladni nema prevelikog smisla upuštati se u takav izazov. Onima koji nisu gorljivi obožavatelji azijske kuhinje edame i goma wakame mogu biti nepoznanica, ali vrijedi probati oba specijaliteta. Edame su mlade mahune soje i odlična igra za prste ili zube. Dolaze decentno posoljene pa je fino izvlačiti "graškiće“ zubima. Goma wakame su alge sa sezamom i chilijem čija struktura pomalo podsjeća na staklene rezance, a jedu se štapićima.



Nakon što se udobno smjestite simpatična konobarica će vam objasniti "pravila igre". Dobit ćete papirić za ispunjavanje, podijeljen u tri osnovne kategorije, za koji treba minimalno znanje matematike. U prvoj turi u Gingeru preporučuju uzeti najviše 20 komada. Nigiri sushi se naručuje po komadu (tuna, losos, ebi, brancin i sipa), a uramaki (california, tuna avokado, losos avokado, nordica, ebi tempura i spicy tuna) i hosomaki (tuna, losos, avokado, krastavac) dolaze po šest. 

Nigiri
su jednostavni sushiji koji izgledaju kao dlanom oblikovane hrpice riže s komadom ribe ili račića na vrhu i ponekad trakice alge koja drži sastojke na mjestu. Uramaki i hosomaki su klasične rolice, a razlikuju se po vanjskoj strani - riži ili algi. Možda je najlakša memorijska tehnika da zapamtite kako je kod uramakija alga unutra.

> Trik s kojim ćete složiti sushi kao od šale

Za svaku preporuku je nigiri sa sipom čije se slatko, glatko i sjajno meso savršeno nadopunjuje s ljepljivom rižom. Volite li rakove, u tablici pod "ebi"  stavite križić. Tempura u kojoj se kriju kozice je također ugodno iznenađenje. Uramaki nordice koje sadrže dimljeni losos, krastavac i krem sir su sočne, ali izazivaju oprečna mišljenja. Velike su pa ih nije svima lako pojesti u jednom zalogaju, no sviđaju se onima koji doista vole losos jer ga "ima puna usta".

Akcija "all you can eat" u Dugavama za 149 kuna traje sigurno do kraja veljače, a kako nam kažu u restoranu – možda i dulje. Redovna cijena je 195 kuna, a informacije o cijenama i akcijama možete provjeriti na njihovoj Facebook stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju