Otprilike sat vremena vožnje udaljene od Zagreba, Brežice će vas na prvu očarati prirodnim ljepotama koje naprosto ne mogu proći nezamijećene. Nalaze se u sklopu Štajerske koja je specifična po brdovitom terenu i bogatim šumama koje beskompromisno horizonte šaraju neopisivim nijansama zelene. Vjerujte nam, vaše oči će vam biti itekako zahvalne, priuštite li im pogled na ove smirujuće prizore.



Sljedeća neizostavna karakteristika Brežica je blizina rijeka, jer grad leži uz mrtvi rukavac nekadašnjeg ušća Save i Krke. Cijelo je područje izuzetno bogato termalnim izvorima, što znači samo jedno – u blizini se nalaze kupališta s ljekovitom termomineralnom vodom. Zato, sanjarite li o bezbrižnom vikendu i vremenu koje ćete posvetiti svom miru, odmoru i opuštanju, nemojte propustiti pionira lječilišnog turizma u Sloveniji, Terme Čatež.

Osim Termi Čatež, u blizini se nalaze i „najmlađe“ Terme Paradiso s čak 1800 kvadratnih metara vodenih površina. Unutarnji i vanjski bazeni otvoreni su tijekom cijele godine, a termalna voda u Paradisu bogata je magnezijem i kalcijem.



Već na ulasku u Brežice u oči će vam upasti Vodovodni stup. Nije čudno što predstavlja simbol grada, jer nekada je služio za skupljanje kišnice. Stoga, nemojte otići kući a da niste kupili minijaturnu verziju Vodovodnog stupa u obliku magneta koji će krasiti vaš frižider. A kad smo kod frižidera, sigurno vas zanima što ćete dobroga ovdje pojesti.

Slovenci su nadaleko poznati gurmani i zaljubljenici u tradicionalnu hranu. Ni slučajno nemojte zaobići nagrađivani restoran Debeluh. Bez obzira na ime koje nosi i asocijaciju koju izaziva, ne brinite. Nećete se udebljati, jer ovdje će vam ponuditi zdrave, svježe i sezonske namirnice koje su uklopljene u nevjerojatna jela vrijedna pamćenja. Također, kušajte ponos mještana – vino Cviček. Vjerujte nam, zbog ove tamno crvene kapljice bogate arome nećete skidati osmijeh s lica tijekom cijele večeri.



Što se pak smještaja tiče, sve ovisi što preferirate. Na raspolaganju su vam hoteli, pansioni i obiteljske kuće za odmor. Naš prijedlog je da se smjestite u jednom od 3 hotela u sklopu kompleksa Termi Čatež. Vrijeme je da si dopustite ležeran i luksuzan odmor ispunjen uživancijom u wellness i spa oazama, a Brežice su od Termi udaljene samo dva kilometra. Savršeno za laganu šetnju i upijanje pozitivne energije oko vas.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju