'Louie Café & Kitchen'
za jesen je pripremio nekoliko noviteta. Zbog sve većeg broja posjetitelja restoran, otvoren prije pola godine kraj Centra Kaptol na Novoj Vesi u Zagrebu, dodatno je proširen, pripremljen je posve novi jelovnik i osmišljene su posebne promocije vina.

Jelovnik uspješno spaja domaću i svjetsku kuhinju, a na njemu će nešto po svojoj mjeri naći kako oni konzervativnijeg ukusa, tako i gurmani avanturisti.

Pri osmišljavanju jesenskog menúa nismo se htjeli ograničiti domaćom kuhinjom. Istraživali smo, među ostalim, talijansku, francusku i japansku kuhinju kako bismo njihova slavna jela prilagodili našem nepcu“, kazala je chéfica kuhinje Nataša Petković.



Među najzanimljivijim su jelima carpaccio od cikle s dimljenom ribom i teriyaki losos na hrskavom povrću. Za ljubitelje vrhunskog mesa pomno je osmišljena ponuda odrezaka. Sva se tjestenina ručno spravlja u kuhinji restorana.

Kako Louie prati i što od svježih namirnica nudi obližnji Dolac, na jesenskom su jelovniku svoje mjesto našli i domaći gnocchi od bundeve sa šumskim gljivama i tartufatom. Od jela sa zagrebačkim „štihom“ tu je okrepljujući ajngemahtec.

I pri izboru posladaka osluškivali smo kako gastronomske trendove, tako i ukus naših gostiju. Moja su preporuka smokve u prošeku s mousseom od mascarponea, čokoladna torta bez brašna te starinska kalabrijska torta, također bez brašna“, ističe chéfica kuhinje Nataša Petković.



S dužnom se pažnjom pristupilo i vinskoj karti, pa se na njoj pored vina najslavnijih hrvatskih proizvođača nalaze i ona čije vrijeme tek dolazi. Kako bi Zagrepčani i njihovi gosti što bolje upoznali hrvatsku enološku ponudu, u restoranu se kontinuirano održavaju promocije zahvaljujući kojima se vino na čaše može naručiti po povoljnim cijenama. Ponuda restorana obuhvaća i koktele te velik izbor konjaka i viskija.

Budući da je riječ o bistrou koji diše u ritmu grada, mnogi tamo dan započinju doručkom i kavom.
Uređenje interijera posve je stavljeno u službu ponude. Minimalizam temeljen na industrijskom dizajnu najbolja je podloga za isticanje onoga što je na tanjuru. Točku na „i“ prostoru daju šarmantni purgerski detalji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju