1. Pečena jaja s povrćem

S obzirom na doba godine i raspoloživost povrća na tržnici, ovo se jelo može brzinski pripremiti za doručak, ručak ili večeru. Dovoljno je naribano povrće pirjati u nešto maslinovog ulja da omekša te poslužiti s jajem pečenim na oko, ili na kajganu. Mljac!

2. Pečene mrkve s jogurtom
Fini prilog možete napraviti od mrkvi koje ste poškropili s malo maslinova ulja, meda, soli, papra i kumina, pa ispekli u pećnici na 200 stupnjeva Celzija oko dvadesetipet minuta. Gotove mrkve poslužite s brzim umakom od grčkog jogurta, paste od sezama, limunovog soka, soli i češnjaka.



3. Roštilj na azijski način
Marinirajte piletinu u azijskim okusima poput rižinog octa, ribljeg umaka, đumbira, meda i ljutih papričica, ispecite ju na roštilju i poslužite s kuhanim rezancima, trakicama svježeg krastavca ili nekim drugim tvrđim povrćem. Saznajte ovdje kako napraviti najbolji roštilj ikada.

4. Gnijezdo od krumpira
Od sirovog krumpira napravite tanke trakice nalik na špagete. Posolite ih, poparite i nauljite, pa ih aranžirajte u oblik gnijezda, koje ćete staviti na papir za pečenje. Pecite ih 15-naestak minuta u pećnici na 180 Celzijeva stupnja. Sredinu tijesta nakon pečenja napunite svježim sirom, slaninom i začinima po želji.



5. Pogačica od šparoga, luka i sira
Blanširajte nakratko šparoge, pa ih stavite na komad lisnatog tijesta zajedno s nasjeckanim ljubičastim lukom. Posolite i popaprite. Rubove tijesta premažite vrhjem, a preko svega naribajte nešto parmezana. Ispecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 Celzijevih stupnjeva oko 25 minuta. Otkrijte ovdje zašto je dobro jesti šparoge.

6. Tjestenina sa češnjakom, paprom i krušnim mrvicama
Na tavici ispržite krušne mrvice dok ne postanu tamnosmeđe. U drugoj tavi propirjajte na malo maslinovog ulja češnjak i papar. Ubacite u njega kuhanu tjesteninu i mrvice, pa sve zajedno pomiješajte. Mamma mia, kako jednostavno i ukusno jelo!

7. Salata od pržene cvjetače

Ispecite na gril tavi nešto cvjetače, pa napravite toplo-hladnu salatu s dodatkom avokada, šipka i zelene salate koju ste začinili s nešto limunovog soka, ulja, soli i papra.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju