Neka od najboljih putovanja u mom životu bila su ona koja su se dogodila takoreći neplanski. Kako svako malo pratim cijene avionskih karata, znalo se dogoditi da bih naletio na neku super ponudu, koju sam onda bez puno razmišljanja i rezervirao. Tako je i sada, čačkanjem po stranici www.skyscanner.net naletio sam na nekoliko primamljivih ponuda. Na vama je samo da ih rezervirate i priuštite si malo jeftinog i neplaniranog odmora.

Skyscanner.net stranica objedinjuje sve avio prijevoznike iz cijelog svijeta i prikazuje njihove cijene od najmanje do najveće. Na vama je samo da odaberete polazni aerodrom i željenu destinaciju, a Skyscanner će učiniti sve ostalo. Posebnost ove stranice je u tome što karte ne morate tražiti po točno određenim datumima, nego ih možete pretraživati po mjesecima i odabrati onaj datum kad vam cijena najviše odgovara.

Budimpešta – Brisel

Ako ste željeli posjetiti Brisel u Belgiji te malo uživati u slasnim vaflima i slatkim pralinama, sredina siječnja iduće godine pravo je vrijeme da se uputite u ovaj osebujni grad. Trenutačno je najjeftinija opcija leta iz Budimpešte prema Briselu ona Ryanaira i to po cijeni već od 120 kuna u jednom smjeru. Ista cijena vrijedi i za povratnu kartu. Datumi na koje se odnosi ova ponuda su od 11. do 16. siječnja 2017., taman idealno vrijeme da iskoristite ono malo starog godišnjeg koji vam je ostao.

Jednom kada ste u Briselu, sve veće europske destinacije su vam, doslovno, na dohvat ruke. Tako noćnim autobusom možete skoknuti na jednodnevni izlet u London. Isto vrijedi i za Pariz, Amsterdam, Berlin i druge veće europske gradove. Brisel, kao prijestolnica Europe, jako je dobro povezan autobusima i vlakovima s drugim gradovima. Kako se radi o šestodnevnom putovanju, a za istraživanje Brisela vam je i više nego dovoljno tri dana, dobro razmislite o tome koje ćete još gradove posjetiti.

Budimpešta – Stockholm

Kraj siječnja iduće godine idealan je za one koji su uvijek htjeli posjetiti sjever Europe, odnosno Stockholm. Glavni grad Švedske poznat je kao kraljevski grad u kojem se nalazi Kraljevska švedska akademija znanosti, Karolinski institut i Švedska akademija; ustanove koje biraju i dodjeljuju Nobelovu nagradu iz fizike, kemije, medicine, ekonomije i književnosti. One koje previše ne fasciniraju nagrade i postignuća u znanosti, zasigurno će fascinirati činjenica da se Stockholm nalazi u istoimenom arhipelagu na preko stotinu malenih otočića, a zbog toga ga nazivaju Venecijom sjevera. Ljubitelji umjetnosti doći će na svoje, s obzirom na to da grad ima preko stotinu galerija i muzeja u kojima se izlažu neka od najvećih djela ljudskih ruku. Do Stockholma će vas odvesti low budget avio kompanija iz Mađarske, WizzAir. Kraj siječnja oni su rezervirali za jeftine avio karte iz Budimpešte prema Stockholmu i to po cijeni od samo 552 kune za povratnu kartu.



Iako će mnogi reći da ih sam put do Budimpešte stoji kao avionska karta, to zapravo ne mora biti tako. Ako nakrcate svoj automobil s još troje zaljubljenika u putovanja, do Budimpešte možete doći već za manje od 200 kuna po glavi. Ako niste za vožnju automobilom, već vam više odgovara autobus, svakako provjerite ponudu Flixbusa, gdje će vas karta do Budimpešte i natrag doći oko 218 kuna. No, ako na put idete svojim automobilom, u Budimpešti će vam trebati i jeftini parking. Zaboravite na onaj kod aerodroma jer je preskup. Na stranici www.parkvia.com možete pronaći privatna parkirališta na kojima ostavite svoj automobil i s kojeg će vas šofer odvesti na aerodrom i pokupiti po dolasku. A sve to po cijeni manjoj od 200 kuna za 6 dana.

Zadar – Manchester

Zaljubljenici u Ujedinjeno Kraljevstvo i njegove gradove zasigurno će otvoriti oči na ponudu koju ima Ryanair iz Zadra, za kraj ožujka iduće godine. Za samo 730 kuna po osobi možete otputovati u Manchester i to na putovanje koje će trajati pet dana. Manchester je prekrasan povijesni grad koji svoj razvoj i bogatstvo duguje industriji i industrijskom razvoju. Iako je danas industrija manjim dijelom zastupljena u samom gradu, Manchester je postao središte mnogih internacionalnih kompanija koje se bave trgovačkom, novčarskom i bankarskom djelatnošću. Ujedno je ovaj grad dom najvećeg sveučilišta na području Velike Britanije s najvećom studentskom zajednicom. Slijedom navedenog ne treba čuditi bogata ponuda noćnog života, pubova i barova koji vas zovu da se opustiti uz šalicu čaja ili kriglu piva.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju