1. Slatkiše

Iako su deserti usko povezani s vođenjem ljubavi, a zajedničko uživanje u slatkim zalogajima može doprinijeti užitku, njihova se konzumacija ne preporučuje prije seksa.

'Ja bih izbjegavao bilo kakav tip slatkog deserta prije seksa jer on izaziva brzi rast inzulina, a potom i nagli pad. Sve to zajedno rezultira opadanjem razine hormona u tijelu,' kaže nutricionist Brad Davidson i autor knjige 'The Stark Naked 21-Day Metabolic Reset'.

Studija iz 2013. pokazala je da konzumacija glukoze utječe na značajan pad razine testosterona kod muškaraca i do dva sata nakon jela.

2. Procesuiranu hranu
Procesuirana hrana poput hranovki i kobasica puna je soli, šećera i masnoća koje usporavaju probavu i cirkulaciju krvi u tijelu. Ne samo da takav obrok pruža slab izbor hranjivih tvari, već smo nakon njega letargični, te nam se ne da pomaknuti s mjesta.



3. Začinjenu hrana

Ljuta hrana može izazvati želučane tegobe kod pojedinaca, što će definitivno smanjiti želju za seksom. No konzumacija začinjene hrane i oralni seks također mogu biti vrlo loša kombinacija. Ipak, vrijedi istaknuti da je studija iz 2014. pokazala da muškarci koji vole ljute umake imaju nešto više razine testosterona u tijelu, od onih koji preferiraju blago začinjenu hranu.

4. Kavu
Utjecaj kofeina na tijelo varira ovisno o tome koliko često pojedinac pije kavu. Stručnjaci napominju da bi ispijanje kave i drugih napitaka s visokim postotkom kofeina trebali izbjegavati u situacijama kada se stresni scenariji vrzmaju po glavi, jer isti potiču tjeskobu. Ako vam treba energija, bolje je popiti šalicu zelenog čaja.

5. Alkoholna pića
Previše alkohola negativno će utjecati na potenciju muškarca, te usporiti dosezanje orgazma kod žena. Ako planirate nešto popiti za 'hrabrost', odaberite crveno vino jer ono potiče cirkulaciju. 'Čašu crnog vina sljubite s kockicom tamne čokolade s visokim postotkom kakaa, i dobit ćete savršeni međuobrok za seks,' zaključuje nutricionist Brad Davidson.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju